2017-02-06 13:06:00

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Δεν ψηφίζουμε μέτρα οριζόντιας βαρβαρότητας και περαιτέρω εξαθλίωσης της κοινωνίας.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-02-06 13:06:00 Timestamp ID : 1486386360

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  5-2-2017

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ  και στην εκπομπή "Ακραίως" του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε στο σύνολο των θεμάτων της επικαιρότητας. Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι "εμείς δεν θα ψηφίσουμε μέτρα που είναι οριζόντια και οδηγούν σε περαιτέρω εξαθλίωση την κοινωνία μας. Αυτό είναι μια βαρβαρότητα. Να χτυπηθούν οι παθογένειες, να εντοπιστούν οι αργόμισθοι από την αξιολόγηση που θα γίνει και έτσι θα μειωθούν και οι δαπάνες του δημοσίου. Επίσης, θα πρέπει να συγχωνευθούν οι διπλές και οι τριπλές συντάξεις σε μια, με πλαφόν τα 1500 ευρώ, να κοπούν οι συντάξεις των πρώην βουλευτών, να ανασταλούν οι συντάξεις των πλουσίων που λαμβάνουν έσοδα πάνω από 3 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Εκτιμώ, ότι η κυβέρνηση θα τα υπογράψει όλα στις Βρυξέλλες και στην Βουλή θα φέρει για ψήφιση ένα ασαφές κείμενο με ένα υπερκόφτη. Αυτά είναι ταχυδακτυλουργίες και αντισυνταγματικές αποφάσεις". 

Για την οικουμενική τόνισε πως "εδώ που φθάσαμε είναι αποτέλεσμα αυτοδύναμων κυβερνήσεων, αυτοί που κυβέρνησαν αυτοδύναμα, φέρουν και την κύρια ευθύνη για την πτώχευση της χώρας". Αν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ ψήφιζαν την αναλογική θα είχαμε κάνει ήδη οικουμενική κυβέρνηση, αυτό χρειάζεται σήμερα η χώρα.    

Για το μεταναστευτικό, ο κ. Λεβέντης είπε πως πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις από την πλευρά της Τουρκίας και ζήτησε από την κυβέρνηση να ενημερώσει την αντιπολίτευση για την πορεία καταγραφής και αποσυμφόρευσης των νησιών του Αιγαίου. Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Λεβέντης, υπογράμμισε την ανάγκη να εξοπλιστούν οι ένοπλες δυνάμεις και ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρόταση της Ένωσης Κεντρώων  για την αγορά 30 αεροσκαφών νέας γενιάς F-35. 

Όσον αφορά τις μετακινήσεις βουλευτών από κόμμα σε κόμμα, είπε "όσοι φεύγουν οφείλουν να παραδίδουν την έδρα η οποία ανήκει στο κόμμα, αφού εξελέγησαν με λίστα.

Η αποστασία είναι μικρότερο αδίκημα, από την φιλοξενία που παράσχουν τα κόμματα που δέχονται αποστάτες".