2017-02-06 13:09:00

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Θα σταθούμε δίπλα στους πληγέντες της Μεσσήνης που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-02-06 13:09:00 Timestamp ID : 1486386540

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  3-2-2017 

Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα στην Καλαμάτα με φορείς της πόλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης νωρίς το μεσημέρι επισκέφθηκε τον δήμο Μεσσήνης, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή.

Να σημειωθεί ότι η Μεσσήνη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Λεβέντη και διατηρεί πολύχρονες φιλίες με πολλούς κατοίκους της περιοχής. Στο δήμο,  είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον δήμαρχο Γ. Τσώνη και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος, αφού ενημέρωσε ενδελεχώς τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, για τα προβλήματα της περιοχής που εντοπίζονται στις υποδομές, ζήτησε στήριξη για τα δίκαια αιτήματα των δημοτών που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες.

Ο κ. Λεβέντης δεσμεύτηκε να ζητήσει από την κυβέρνηση,  να συνδράμει στην αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να δοθούν άμεσα τα 4  εκατ. ευρώ που πρέπει να καταβληθούν σε πληγέντες, αλλά και στην αποκατάσταση υποδομών. Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ακόμη ότι το κόμμα του θα κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και η απελευθέρωση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και αφορούν τους δήμους της χώρας.

Στο σημείο αυτό, ο κ.Λεβέντης αναφερόμενος στην πορεία της αξιολόγησης είπε πως "η χώρα δεν μπορεί να περιμένει, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στο κλείσιμο της αξιολόγησης και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Διαφορετικά, θα χάσουμε και ότι μας έχει απομείνει από την αξιοπιστία μας, ως χώρα. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά, αλλιώς να μιλήσει ο λαός". 

Νωρίτερα, ο κ. Λεβέντης είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο της πόλης της Καλαμάτας και ενημερώθηκε από την Διοίκηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας και τα περιφερειακά νοσοκομεία στην λειτουργία τους. αλλά και την παροχή υπηρεσιών των νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο διοικητής του νοσοκομείου Γ. Μπέζος αναφερόμενος στην λειτουργία του νοσοκομείου τόνισε πως "έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για να μειωθούν τα κόστη λειτουργίας με καινοτόμες ιδέες"  προσθέτοντας πως η απόφαση του υπουργείου να κάνει προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, έστω και με συμβάσεις ενός έτους προς το παρόν είναι πολύ θετική και πρέπει να στηριχθεί από όλα τα κόμματα. Ο κ.Λεβέντης τόνισε, ότι τέτοιες προσπάθειες που λειτουργούν υπέρ των πολιτών θα βρουν την Ένωση Κεντρώων αρωγό.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως και τα νοσοκομεία πρέπει να ενταχθούν στην πληροφορική, ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης και να παρακολουθούνται οι διεκπεραιώσεις όλων των εγγράφων. 

Το πρωί ο κ. Λεβέντης είχε επισκεφθεί το 1ο Ειδικό Σχολείο της Καλαμάτας.