2017-02-16 11:18:00

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-02-16 11:18:00 Timestamp ID : 1487243880

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-2-2017

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σχετικά με το αγροτικό ζήτημα έκανε την ακόλουθη δήλωση στην ΕΡΤ1. "Η Ένωση Κεντρώων το θεωρεί δίκαιο το κίνημά τους, γιατί έχουν αυξηθεί τα κόστη στα λιπάσματα, στα πετρέλαια, το κόστος γενικώς παραγωγής έχει ανέβει η δε τιμές διάθεσης έχουνε πέσει. Άρα έχουμε αυξημένες δαπάνες και μικρότερα έσοδα. Και έρχεται, τώρα, η Κυβέρνηση και τους λέει λογιστές, βιβλία, αύξηση συντελεστών και τους πανικοβάλει.

Δεν μπορούμε να τους εγκαταλείψουμε, εγώ τουλάχιστον θεωρώ τους αγρότες και από τη Μεσσηνία που κατάγομαι και η γυναίκα μου από την Καβάλα, δικούς μας ανθρώπους. Παρακάλεσα λοιπόν τον κ Τσίπρα για εισόδημα μέχρι 15.000€ ετησίως να μην κάνουνε βιβλία και να είναι ένα εισόδημα αφορολόγητο. Καλύπτει ίσα ίσα το δικαίωμά τους να παίρνουν φαγητό για τα παιδιά τους. Για μεγαλύτερα εισοδήματα από 15.000€ πρέπει να τηρηθούν αυτά που ζητούν οι Ευρωπαίοι δηλαδή βιβλία, νομιμότητα να γίνουν και αυτοί νομοταγείς πολίτες.

Αυτή είναι η πρώτη παραχώρηση που ζητούν να γίνει από την Κυβέρνηση. Η δεύτερη είναι να επιδοτήσουν σε ένα βαθμό τα λιπάσματα τους και το πετρέλαιο και το τρίτο είναι να τους κάνουμε παραχώρηση νεκρών εκτάσεων, δηλαδή εκτάσεων που είναι αχρησιμοποίητες για να αυξηθούν οι εκτάσεις οι καλλιεργήσιμες, να αυξηθεί δηλαδή το εισόδημά τους. Νομίζω πως μέσα σε λίγα λόγια σας είπα αυτό που αισθάνομαι για τους αγρότες, ότι δεν πρέπει να γυρίσουν στα σπίτια τους παραπονεμένοι και πικραμένοι πρέπει να δείξουμε κατανόηση.