2017-02-20 07:05:00

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-02-20 07:05:00 Timestamp ID : 1487574300

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  17-2-2017 

"Εκλογές αμέσως κ. Τσίπρα, η χώρα δεν μπορεί να περιμένει, η αξιολόγηση δεν προχωρά και η κυβέρνηση είναι κατάκοπη", δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στην διευρυμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του. Ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στην αξιολόγηση επεσήμανε πως "μας ζητούν περισσότερα οι δανειστές, γιατί δεν μας εμπιστεύονται, έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας, δεν μπορούμε να καταργήσουμε φοροαπαλλαγές που αφορούν φτωχούς ανθρώπους. Δεν θα το επιτρέψουμε ως Ένωση Κεντρώων". 

Όσον αφορά, τις αντιπαραθέσεις ορισμένων οικονομολόγων, οι οποίοι πρεσβεύουν την επιστροφή στην δραχμή, ο κ. Λεβέντης είπε "δεν λένε ολόκληρη  την αλήθεια, για παράδειγμα δεν λένε τι θα επιφέρει η αλλαγή νομίσματος, ανθρωπιστική κρίση, καταστροφή, ας πάψουν λοιπόν να δηλώνουν ότι η χώρα θα βγει από το ευρώ και όλα θα είναι καλύτερα". 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατέθεσε την πρόταση του για την μείωση των δαπανών και νοικοκύρεμα της οικονομίας, λέγοντας "πρέπει να αφαιρεθεί το λίπος και το βόλεμα, να βοηθηθούν οι ευπαθείς ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως οι μονογονικές μητέρες. ΑΜΕΑ, άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Επίσης, ζητούμε την μείωση των μισθών των βουλευτών κατά 50% και την μείωση των βουλευτών στους 200".

Για το θέμα των συνεργασιών, ο κ. Λεβέντης  είπε πως θα στηρίξει αυτή την κυβέρνηση που θα δεχτεί τα 9 σημεία του κόμματος και αυτό ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την ΝΔ, και ξεκαθάρισε "δεν θέλουμε υπουργεία, παρά μόνο όταν πάρουμε ποσοστό πάνω από 20%". 

Η Ένωση Κεντρώων "έριξε τον σπόρο για την μεγάλη αλλαγή και κάνει την επανάσταση στον τομέα αυτό". Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε πως το ασφαλιστικό δεν λύθηκε ακόμη και πρότεινε "οι διπλές και οι τριπλές συντάξεις πρέπει να συγχωνευθούν σε μια με πλαφόν τα 1500 ευρώ. Να καταργηθούν οι συντάξεις των πλουσίων, οι οποίοι λαμβάνουν εισοδήματα από άλλες πηγές πάνω από 3 χιλιάδες ευρώ". 

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα και ειδικότερα στο Σκοπιανό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ζήτησε από το γειτονικό κράτος να βγάλει από το όνομα του τη λέξη Μακεδονία, θέμα που όπως είπε, έχει πληγώσει τους Μακεδόνες μας και το κόμμα μας θα κάνει ότι μπορεί για να αλλάξει στρατηγική το κράτος των Σκοπίων". 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπεραμύνθηκε της άποψης για να αγοραστούν αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35 και ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να προχωρήσει στην παραγγελία των σύγχρονων αεροσκαφών.

Για την Τουρκία και τις προκλητικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, δήλωσε πως οι Τούρκοι δεκαετίες τώρα διεκδικούν τα νησιά μας και ποτέ δεν τηρούν τις υπογραφές τους που έχουν βάλει σε διεθνείς συμφωνίες. 

Ακόμη, ο κ.Λεβέντης αναφερόμενος στα δάνεια των κομμάτων, ζήτησε να πληρωθούν "από τα Ε9 των υπευθύνων των κομμάτων και όχι από τον ελληνικό λαό".  Τέλος, ο κ. Λεβέντης κατέθεσε πρόταση για την καλύτερη λειτουργία των μητροπόλεων στα οικονομικά  τους, λέγοντας "σεβόμαστε την Εκκλησία της Ελλάδος και τον ιερό σκοπό που επιτελεί στην κοινωνία. Θέλουμε όμως να υπάρχει έλεγχος των οικονομικών, ώστε να μην υπάρχουν παρατράγουδα. Θα πρέπει να θεσπιστεί ένα μεικτό συμβούλιο από 15 μέλη λαϊκών που θα κληρώνονται και μάλιστα λογιστές στο επάγγελμα".