2017-02-21 14:36:00

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Βασίλειου Λεβέντη, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων και Βουλευτή Β’ Αθηνών

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-02-21 14:36:00 Timestamp ID : 1487687760

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-2-2017 

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό θα ζητήσει την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σχετικά με την συμφωνία που επιτεύχθει με τους θεσμούς και τα νέα βάρη που επωμίζονται πλέον οι πολίτες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο: 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Βασίλειου Λεβέντη, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων και Βουλευτή Β’ Αθηνών

ΘΕΜΑ: Ερώτημα αναφορικά με το Eurogroup

Αθήνα, 21/02/2017

Προς: Τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξιο Τσίπρα

                       Μέχρι τώρα κύριε Πρωθυπουργέ είχατε την άποψη, ότι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα λιτότητας και να δεσμεύεται η οικονομία της χώρας.

                       Μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου εκπρόσωποί σας άλλαξαν γραμμή και είναι πρόθυμοι να θεσπίσουν, και εν συνεχεία να ψηφίσουν, τέτοια μέτρα. Την αλλαγή στάσης αυτή, την δικαιολογούν από τη βεβαιότητα, ότι θα πάμε τόσο καλά που με το περίσσευμα που θα προκύψει θα ληφθούν μετά το 2019 μέτρα υπέρ των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων ιδιαίτερα, που θα αντισταθμίζουν τις επιβαρύνσεις.

                       Επειδή οι μεν επιβαρύνσεις είναι βέβαιες, οι δε ελαφρύνσεις που υπόσχεστε τελείως αβέβαιες, θεωρώ πως είστε εκτεθειμένος μπροστά στην κοινωνία και ότι άλλη μια φορά καταπατήσατε τις υποσχέσεις σας και οδηγείτε τους μισθοσυντήρητους στην απελπισία και την απόγνωση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο Πρωθυπουργός:

Πως αποτολμάτε άλλη μια φορά να βάλετε σε δοκιμασία τα ελληνικά νοικοκυριά και πως μπορείτε με τη σημερινή δημοσκοπική σας πτώση να σηκώσετε τέτοιο βάρος;

Ο ερωτών

Βασίλειος Λεβέντης

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων και Βουλευτής Β’ Αθηνών