2017-02-21 14:32:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒAΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ALPHA 989

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-02-21 14:32:00 Timestamp ID : 1487687520

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-2-2017 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ALPHA 98,9FM ΣΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

Για την υπόθεση της  SIEMENS

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν νομίζω ότι θα ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση γιατί αυτοί που δικάζονται είναι παρένθετα πρόσωπα και απ’ ότι γνωρίζω δεν είναι πολιτικοί. Επομένως, και να τιμωρηθούν με κάποιες ποινές οι υπάλληλοι και στελέχη της SIEMENS και διάφοροι παρατρεχάμενοι αυτό είναι απόδοση της δικαιοσύνης; Δε νομίζω. Εδώ το ζήτημα είναι αν κάποιοι πολιτικοί έδιναν εντολές, διέταζαν να δίνουν δουλειές οργανισμών στην SIEMENS δωροδοκούμενοι. Αυτό είναι το βασικό αδίκημα. Η στοχοποίηση του Χριστοφοράκου από τη στιγμή που είναι Γερμανός πολίτης, για το δίκαιο της Γερμανίας έχει λήξει η υπόθεσή του. Και το θέμα αυτό δημιουργεί τριβές ανάμεσα στις δυο χώρες. Αν επιμείνουμε στην έκδοσή του, αυτοί δεν θα τον δίνουν με αποτέλεσμα να κάνουμε ζημιά. Τα έχει πάρει όλα επάνω του γιατί αυτός έχει το ακαταδίωκτο, προστατεύεται από την γερμανική δικαιοσύνη, έχει πληρώσει ήδη  300.000€  και θεωρείται καθαρός για την Γερμανική κυβέρνηση. Για εμάς εάν  έρθει σε ελληνικό έδαφος πρέπει συλληφθεί και να δικαστεί. Για την υπόθεση αυτή θεωρώ ότι δεν έπρεπε να φύγει από την Ελλάδα. Ενδεχομένως,  κάποιοι να ήθελαν να φύγει από την χώρα μας. Άφησαν το πουλί να φύγει από το κλουβί και τώρα λένε γιατί είναι το κλουβί άδειο…

 Για την αξιολόγηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχει περάσει μια άποψη ότι οι δανειστές είναι οι κακοί που ζητούν πολλά πράγματα, αυτή είναι η μία εκδοχή και είναι η πλέον συμφέρουσα για την Κυβέρνηση. Εμείς λέμε  7 χρόνια τώρα δεν φταίνε οι πρωθυπουργοί μας, η πολιτικές μας και το σάπιο πολιτικό μας σύστημα, αλλά φταίνε οι ξένοι που ήρθαν να πάρουν τις περιουσίες μας, τις θάλασσές μας, τα αεροδρόμια. Αυτή η άποψη έχει επικρατήσει διότι δεν υπάρχει αντίλογος. Δεν είναι όμως έτσι η κατάσταση. Η Ελλάδα κάθε φορά που υπέγραφε μνημόνια υποσχόταν κάποιες μεταρρυθμίσεις, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, το φοροεισπρακτικό σύστημα να αλλάξει εκ βάθρων, να μειωθούν οι δαπάνες στον δημόσιο τομέα. Η Ελλάδα κάθε φορά υποσχόταν αλλά στην ουσία δεν πραγματοποιούσε τίποτα. Λέγαμε συνεχώς δεν είμαστε έτοιμοι, δεν μπορούμε να κάνουμε το ένα, δεν μπορούμε να κάνουμε το άλλο. Ακόμη και πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι έχουμε υλοποιήσει μόνο το 30% της συμφωνίας. Κουκουλώνουμε τις παθογένειες κάτω από το χαλί . όποιος πει καλή κουβέντα για την Ελλάδα είναι θεός, όποιος πει κακή είναι ο κακός.

 Σενάρια εκλογών

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στην προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία ο κ. Τσίπρας θα τα ψηφίσει όλα. Και το αφορολόγητο, και τα εργασιακά και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Έχω μια πληροφορία ότι οι ξένοι μπορεί να ζητήσουν τα μέτρα να ψηφιστούν από 180 βουλευτές. Διότι το 153 που είναι επί της ουσίας μία συμμαχία ανίερη (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), δεν προϋποθέτει ότι μπορεί να σηκώσει όλο αυτό το βάρος μόνη της. Τα μέτρα δεν είναι καλά. Είναι το προϊόν επιπολαιοτήτων μιας πολυετούς διαπραγμάτευσης. Δεν είναι η σωστή συνταγή. Είναι σαν να δίνει φάρμακα ένας γιατρός σε έναν ασθενή εξ αποστάσεως. Η Ένωση Κεντρώων φωνάζει πολύ καιρό τώρα να συγχωνευθούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις, οι συντάξεις των πλουσίων (για παράδειγμα όσοι έχουν έσοδα από άλλες πηγές πάνω από 3.000€ μηνιαίως), οι βουλευτικές συντάξεις. Με αυτή τη μείωση των δαπανών θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ, άνεργους, πολύτεκνους.

Συνεργασίες

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από τη στιγμή που η ΝΔ πήρε το bonus των  50 εδρών μπόνους από την κα Γεννηματά, εξυπηρετείται από αυτό και ζητάει κάθε μέρα εκλογές. Η κα Γεννηματά δεν ψήφισε την απλή αναλογική και έτσι έδωσε το δικαίωμα στην ΝΔ να ελπίζει ακόμη και σε αυτοδυναμία. Εάν είχε ψηφιστεί η απλή αναλογική ο κ. Μητσοτάκης θα προσερχόταν σε μια πολιτική συνεννόηση, και θα σχηματιζόταν κυβέρνηση άνω των 230 βουλευτών. Αφού βλέπω όμως έναν Μητσοτάκη ακάθεκτο προς στην εξουσιομανία είναι λογικό να ζητάω εκλογές εδώ και τώρα.

 Δημοσκοπήσεις

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η εικόνα που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις δεν είναι η πραγματική. Πριμοδοτούν το ΠΑΣΟΚ και αφαιρούν από άλλα κόμματα και από την Ένωση Κεντρώων δυνάμεις για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

 Δάνεια κομμάτων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να πληρώσουν τα δάνειά τους από τα Ε9 τους. Δεν μπορεί να ψάχνουμε αυτούς που έφαγαν τα λεφτά και οι οποίοι  λιάζονται στη Μύκονο και επίσης να κυνηγάμε τα άδεια γραφεία και τις σφραγίδες των κομμάτων.