2017-02-24 11:57:00

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Παγκόσμιο φαινόμενο να σου παίρνουν χρήματα και να μην έχουν τον τρόπο να σου τα επιστρέψουν ως αντίμετρα

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-02-24 11:57:00 Timestamp ID : 1487937420

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24- 2-2017

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στην ερώτηση προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα που προκύπτουν από την καταρχήν συμφωνία με τους δανειστές. Ο κ. Λεβέντης ρώτησε ευθέως τον Πρωθυπουργό, εάν το Υπουργείο Οικονομικών έχει τον τρόπο να επιστρέψει τα χρήματα στους πολίτες, τα οποία θα κοπούν από την εφαρμογή των σκληρών μέτρων που θα ψηφιστούν σύντομα από το Κοινοβούλιο. Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε «χαστούκι» τα σκληρά μέτρα που προτείνουν οι θεσμοί  και υπογράμμισε πως είναι αντισυνταγματικό να νομοθετήσει η Βουλή μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν το 2019. Μάλιστα, ο κ. Λεβέντης δήλωσε, ότι εάν ο κ. Τσίπρας έχει το μαθηματικό τρόπο να επιστρέψει τα χρήματα στους πολίτες από την επιβολή των σκληρών μέτρων τότε θα πρόκειται για ένα οικονομικό θαύμα και θα μπορεί να διεκδικήσει πνευματικά δικαιώματα!».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε μεταξύ άλλων  τα εξής:

« Η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό για τις λεπτομέρειες που συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες και αφορούν τα σκληρά μέτρα και το πλαίσιο το οποίο συμφωνήθηκε με τους θεσμούς. Οι πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν πως θα πέσει πολύ κάτω το αφορολόγητο και αυτό αποτελεί χαστούκι για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα. Δεν έχουμε εικόνα για το πώς θα επιστραφούν τα χρήματα στους πολίτες, τα οποία θα προέρχονται από περικοπές, αυτό είναι ένα είδος αλχημείας. Είναι επίσης παράνομο και αντισυνταγματικό να δεσμεύσουμε άλλες κυβερνήσεις με μέτρα που θα εφαρμοστούν πολύ αργότερα. Φυσικά, από το 2009 και μετά ποδοπατούμε κάθε μέρα το Σύνταγμα».

Για την πορεία της αξιολόγησης ο κ. Λεβέντης τόνισε:

«Η αξιολόγηση θα κλείσει, θα τα δεχτούμε όλα, θα τα ψηφίσει όλα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, εάν κάποιοι δεν το κάνουν αυτό, φαντάζομαι ότι θα παραιτηθούν και θα παραδώσουν την έδρα».

Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι το πλεόνασμα που προκύπτει από τις στατιστικές υπηρεσίες είναι πλασματικό και όχι αναπτυξιακό. Φυσικά, εάν οι πολίτες για ένα χρόνο δεν φάνε καθόλου φαγητό, τότε τα πλεονάσματα θα είναι πολύ μεγαλύτερα, αλλά η κοινωνία θα είναι νεκρή και δεν θα μπορεί να απολαύσει τα επιτεύγματα τα οποία πέτυχε η Κυβέρνηση».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο θέμα των συνεργασιών λέγοντας χαρακτηριστικά:

« Προτείνουμε συνεχώς οικουμενική Κυβέρνηση, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από  τη συναίνεση, οι πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούμε στο να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ θα καταφέρουν να βγάλουν και τη χώρα από την κρίση. Μέχρι τώρα οι τσαμπουκάδες των Σαμαρά, Παπανδρέου και Τσίπρα μας έφεραν ως εδώ. Πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουμε τις έννοιες μεταρρύθμιση και μέτρα. Η Ένωση Κεντρώων έχει πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Για παράδειγμα, να γίνουν μεταρρυθμίσεις, να ανοίξουν τα επαγγέλματα, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία, να βελτιωθεί και να ενισχυθεί και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, να υπάρχει σταθερό φορολογικό σύστημα, να καταργηθούν οι συντάξεις των τέως βουλευτών, ακόμα και εκείνων που λαμβάνουν σύνταξη πριν από το 2012, να συγχωνευτούν οι τριπλές και διπλές συντάξεις σε μία με πλαφόν τα 1500€, να καταργηθούν οι συντάξεις των πλουσίων, (αφορά εκείνους που έχουν  εισοδήματα πέραν των 3.000€ μηνιαίως από άλλες πηγές).

Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Λεβέντης πρότεινε τη σύσταση ανεξάρτητης αρχής που θα ελέγχει όλα τα ευρήματα της κοινής γνώμης, ώστε τα αποτελέσματα να γίνονται αποδεκτά από όλους.