2017-03-03 12:33:00

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος των σκληρών μέτρων

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-03-03 12:33:00 Timestamp ID : 1488544380

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3-3- 2017

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που δέχθηκε και αφορούν την επικαιρότητα. Ο κ. Λεβέντης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«‘Όλες οι απεργίες στρέφονται κατά του συνόλου της κοινωνίας. Όλες οι απεργίες και οι αγρότες όταν ήταν στους δρόμους εγώ είπα να αποσυρθούν, να μην κλείνουν τους δρόμους. Δεν είναι σαν το ΚΚΕ, την Χρυσή Αυγή που επιδιώκουν τη διατάραξη της κοινωνικής γαλήνης και μέσω αυτού του τρόπου άνοδο τους.

Οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο. Μόνο που αυτό προϋποθέτει να έχει και η εξουσία ευήκοα ώτα, δηλαδή για να μη γίνονται απεργίες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικοί φορείς και η φωνή των συνδικαλιστών, γιατί όταν είναι κουφή η εξουσία σύρονται σε τέτοια μέτρα απελπισίας και στρέφονται κατά των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων οι διάφοροι κλάδοι.

Για τις δηλώσεις Μειμαράκη:
Όλοι καλά να είναι. Ο Μεϊμαράκης εκφράζει την πτέρυγα Καραμανλή που οι Καραμανλήδες βοηθήσανε να μην είναι ο Τζιτζικώστας αρχηγός και να είναι ο Μητσοτάκης. Η ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι σε απόλυτη πλάνη. Δηλαδή ζητάει εκλογές, αυτό είναι δικαίωμά της, γιατί πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει την χώρα. Από εκεί και μετά ενώ γνωρίζει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα και αυτή να έρθει τα ίδια θα λάβει. Η απατεωνιά των πολιτικών είναι ότι λένε ότι έχουν απόψεις ενώ δεν έχουν, αυτό κρατάει εκατό χρόνια. Σε όλα τα κόμματα.
Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ενιαία? Ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν δε ψηφίζω τίποτα. Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν οι πιο μετριοπαθείς και οι πιο ακραίοι.

Οι θέσεις της Ένωσης Κεντρώων για το ασφαλιστικό:
Η Ένωση Κεντρώων έχει θέσεις, λέει: να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων, να συγχωνευτούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις σε μία, με ανώτερο πλαφόν τα 1500 ευρώ. Να εντοπιστούν οι αργόμισθοί και να φύγει το νεκρό φορτίο από το δημόσιο τομέα, γιατί τώρα έχουμε δικαιοσύνη; Που κόβουμε μισθούς και συντάξεις; Η σαλαμοποίηση του εισοδήματος είναι δίκαιο μέτρο; Όταν λέμε να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε τον πολυετή εργασιακό τους βίο, αλλά εάν έχουν εισοδήματα πάνω από 3000 ευρώ το μήνα, θα πρέπει να βάλουν πλάτη τώρα που η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά. Δηλαδή να πιστέψουμε ότι ένας που έδινε 3 εισφορές δούλευε ταυτόχρονα και τρία 8ωρα;

Δε χαίρομαι που ζητώ να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων, κάνω όμως αυτή την πρόταση για να αποφύγουμε το πιο βάρβαρο, να κόψουμε δηλαδή από συνταξιούχους που λαμβάνουν 600 ευρώ. Εδώ που έχουμε φτάσει πρέπει να ληφθούν μέτρα για το ασφαλιστικό διαφορετικά θα καταρρεύσει. Στην Ελλάδα ισχύει ένας εργαζόμενος, ένας συνταξιούχος. Όταν σε άλλες χώρες αυτή η αναλογία είναι 3 προς 1. Παρότι γνωρίζω ότι χάνω ψήφους, λέγοντας να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων και για τους υπόλοιπου να υπάρχει πλαφόν 1500 ευρώ, πρέπει να λέμε την αλήθεια στον λαό. Να του πούμε δηλαδή ότι εάν δεν παρέμβουμε στον ασφαλιστικό σε λίγους μήνες δεν θα παίρνει κανένας σύνταξη. 

Επειδή τέθηκε ένα θέμα με το ακατάσχετο της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλώνω κατηγορηματικά ότι είναι προνόμιο που έχει θεσμοθετηθεί πριν από πολλά χρόνια και η Ένωση Κεντρώων επιθυμεί την άμεση κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης. Τελεία και παύλα. Επίσης, η Ένωση Κεντρώων ζητά να μειωθεί κατά 50% η βουλευτική αποζημίωση και οι βουλευτές να μειωθούν από 300 στους 200. 

Οδεύουμε σε πρόωρες εκλογές: Η Ένωση Κεντρώων δεν ψηφίζει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή. Θα στηρίξω μέτρα μόνο εάν γίνουν δεκτά τα 9 σημεία του κόμματός μου. Θέλω να χτυπηθούν οι παθογένειες, να γίνει αξιολόγηση στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ.

Εκτιμώ, ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα, το φορτίο που θα σηκώσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, από τα σκληρά μέτρα θα οδηγήσει την χώρα σε κάλπες. Προβλέπω επίσης, διπλές εκλογές, η ΝΔ θα κάνει κυβέρνηση με την Φ. Γεννηματά, αφού ψήφισε την ενισχυμένη αναλογική και έδωσε μπόνους 50 εδρών στον Μητσοτάκη, αλλά και αυτή η κυβέρνηση δεν θα έχει πάνω από 153 βουλευτές και δεν θα μπορεί να αντέξει περισσότερο από 6 μήνες. Έτσι, στις εκλογές που θα ακολουθήσουν θα γίνει οικουμενική κυβέρνηση με καθυστέρηση 3 ετών, μεγαλώνοντας η ‘μαύρη’ τρύπα και η Ελλάδα θα κλαίει που χάθηκε μία 3ετία. Η χώρα χρειάζεται συναίνεση και κυβέρνηση 240 βουλευτών που σημαίνει πολιτική σταθερότητα και όχι ‘ψευτο-συναινέσεις".

Τότε και μόνο τότε θα έρθουν επενδύσεις στη χώρα και θα ανακάμψει η οικονομία μας».