2017-03-07 15:26:00

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ “ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ”

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-03-07 15:26:00 Timestamp ID : 1488900360

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7-3-2017 

   Επιστημονική συνάντηση του ιδρύματος "ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 18:00 στο ξενοδοχείο Titania, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα.

​Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του δικτύου Επισιτιστικής Κυριαρχίας.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Β. Λεβέντη.  

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν σχετίζονται με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην υγεία μας, καθώς διάφοροι βλαπτικοί παράγοντες εισέρχονται στη διατροφική αλυσίδα.
Η χρήση και διαχείριση της γης, των εδαφών μας, των νερών, του υδροφόρου ορίζοντα, των σπόρων, του ζωικού και φυτικού μας κεφαλαίου, του αλιευτικού και δασικού μας πλούτου, πρέπει να είναι στα χέρια των αγροτών, του ίδιου του λαού μας ώστε σε κάθε χρονική στιγμή να έχουν φυσική, κοινωνική και οικονομική πρόσβαση σε επαρκή, ασφαλή και θρεπτική τροφή για να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες και προτιμήσεις για μια δραστήρια και υγιεινή ζωή. 
Η εθνική επισιτιστική κυριαρχία είναι μία πολυεπίπεδη έννοια, η οποία περιλαμβάνει τη διαθεσιμότητα, την πρόσβαση, τη χρήση και τη σταθερότητα. Αναγνωρίζεται ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό.
Ομιλητές:

Πολυξένη Νικολοπούλου Σταμάτη, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Επιστημονική Υπεύθυνη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία"
Δρ. Αγγελική Λυσσιμάχου, Τοξικολόγος, Pesticide Action Network (PAN) Europe
Σταύρος Καρβούνης, Ειδικός Επιστήμονας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους