2017-04-24 09:51:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-04-24 09:51:00 Timestamp ID : 1493027460

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας. Συγκεκριμένα, για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 είπε χαρακτηριστικά : «Όταν σε μια οικονομία αφαιρείς τις δαπάνες τότε επιτυγχάνεται θετικό πρόσημο. Αφού έχει πλεόνασμα η ελληνική οικονομία, γιατί δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις τις προς τους ιδιώτες; 
Εδώ έχουμε στάση πληρωμών. Γιατί τότε κρατά αυτή τη στάση η Κυβέρνηση; Δίνει το πλεόνασμα στους Γερμανούς; Δεν νομίζω».
Για τα σενάρια πρόωρων εκλογών ο κ. Λεβέντης τόνισε: «Εκτιμώ ότι ο Ιούνιος είναι κρίσιμος μήνας για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Εξάλλου και ο Σόϊμπλε τον Ιούνιο έχει δώσει ως προθεσμία για να πάρει τις αποφάσεις της η Ελληνική Κυβέρνηση. Εκτιμώ ακόμη ότι και την
αξιολόγηση να πάρει η Κυβέρνηση τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Δηλαδή θα κόβει από τους νησιώτες για να δώσει στους ηπειρώτες. Αυτός ο κοινωνικός εμφύλιος δεν έχει τέλος. Αν τα  πράγματα πάνε έτσι τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στο 5% και θα καταρρεύσει. Όταν δεν έρχεται νέο έσοδο στην οικονομία πώς να σταθεί μια Κυβέρνηση».

Για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σχολίασε: « Ο Ε. Μακρόν είναι κεντρώος. Η Γαλλία δεν πάει προς τον φασισμό και η νίκη του Μακρόν θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις».

Στην Ελλάδα έχουμε ελεγχόμενη ανθρωπιστική κρίση. Λαμβάνει ο συνταξιούχος την σύνταξή του παρότι είναι μικρή και πετσοκομμένη. Αν δεν έδινε η Γερμανία και η Ευρώπη τα δάνεια προς την χώρα μας θα είχαμε πιστωτικό γεγονός, δήλωσε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε «Οι Γερμανοί απαιτούν μεταρρυθμίσεις, οι προηγούμενες κυβερνήσεις όμως και η σημερινοί κοροϊδεύουν τους ξένους και μένουν μόνο στα λόγια, στην πράξη δεν κάνουν τίποτα. Δεν ανοίγουμε τα επαγγέλματα, δεν αναμορφώνουμε το ασφαλιστικό σύστημα, δεν ανασχεδιάζουμε το κράτος, δεν κάνουμε αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα, τότε η χώρα πώς θα ανακάμψει;».

Για να δώσουμε καλύτερους μισθούς στους δικαστές, στους πυροσβέστες, στις ένοπλες δυνάμεις και στους αστυνομικούς πρέπει να δημιουργήσουμε πλούτο. Τώρα εμείς τι κάνουμε; Δίνουμε στους δικαστές προνόμια ( αφορολόγητο) και αφήνουμε απ’ έξω όλους τους άλλους τη στιγμή μάλιστα που η οικονομία δεν το επιτρέπει. Γιατί ακόμη ζούμε με δανεικά. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό. 

Οι Γερμανοί δεν απαιτούν μόνο, προτείνουν και θέλουν  μεταρρυθμίσεις όπως όλοι οι δανειστές μας. Έλληνες πολιτικοί πτώχευσαν τη χώρα με τις κλεψιές, τα ρουσφέτια και τους διορισμούς.  Τώρα ακούμε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να μονιμοποιήσει 30.000 υπαλλήλους στους δήμους που έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου.