2017-04-24 12:39:00

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-04-24 12:39:00 Timestamp ID : 1493037540

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 24.04.2017

Η επιτυχία που σημείωσε ο Ε. Μακρόν στη Γαλλία είναι αξιοσημείωτη γιατί εξασφάλισε δημοκρατικό δρόμο για την Ευρώπη σε μια εποχή που ο λαϊκισμός, ο ευρωσκεπτικισμός και ο φασισμός απειλούσαν να την τορπιλίσουν συθέμελα. Αυτό που δεν τονίστηκε τόσο στην Ελλάδα, είναι ότι η παραδοσιακή δεξιά και οι σοσιαλδημοκράτες υπέστησαν δεινή ήττα και βρέθηκαν εκτός δευτέρου γύρου. Η Γαλλία, δηλαδή, τιμώρησε αυτούς που διαχειρίστηκαν τα τελευταία 40 χρόνια τα ευρωπαϊκά ζητήματα με ανευθυνότητα και σχεδόν μηδαμινή συνέπεια λόγων και πράξεων τους.

Η Ελλάδα διατηρεί στο προσκήνιο, υποτίθεται με πρωτοβουλία των δημοσκοπήσεων, τα κόμματα που την κατέστρεψαν και την κυβέρνησαν τις τελευταίες 
δεκαετίες. Αυτό προφανώς συμβαίνει γιατί στην Ελλάδα κανάλια και εφημερίδες ελέγχονται από την οικονομική ολιγαρχία και δεν επιτρέπουν την προώθηση νέων κομμάτων και νέων πολιτικών σχηματισμών.

Ένας άνθρωπος κλειδί στον οποίον οφείλεται η νίκη του Ε. Μακρόν είναι ο Φρανσουά Μπαϊρού, πρόεδρος του EDP(European Democratic Party) o οποίος μέχρι τώρα έθετε υποψηφιότητα σε εκλογές στη Γαλλία και συγκέντρωνε ποσοστά από 12 έως 17% . Αυτός αυτή τη φορά δεν κατήλθε στις εκλογές, δίνοντας την ευκαιρία στον Μακρόν να είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής του δεύτερου γύρου. Ο άνθρωπος αυτός αγαπάει τη χώρα μας. Θα είναι ο κυριότερος συνεργάτης του Μακρόν στην προεδρία, πιθανότατα θα λάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού και είναι αυτός που έδωσε την αντιπροεδρία του EDP-PDE στην Ένωση Κεντρώων. Ελπίζουμε η Ελλάδα να έχει στο πρόσωπό του ένα ισχυρό φίλο και σύμμαχο.