ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-05-03 11:42:00 Timestamp ID : 1493811720
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 03.05.2017 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μέτρα της συμφωνίας είναι επώδυνα και τα αντίμετρα μηδαμινά. Ακόμη και αν η Κυβέρνηση περιμένει μια δήλωση για το χρέος για να την χρησιμοποιήσει σαν αντιστάθμισμα στη σκληρότητα των μέτρων, θα περιμένει μάταια.
Οι ξένοι έχουν δηλώσει ότι πρώτα πρέπει να γίνουν όλες οι μεταρρυθμίσεις, να έρθει ο Αύγουστος του 2018, και μετά η ρύθμιση για το χρέος θα είναι επιμήκυνση αποπληρωμής και μείωση επιτοκίων.
Ονομαστική μείωση του χρέους είναι αδύνατον να γίνει και ματαιοπονούν όσοι την αναμένουν, αλλά και το «τυφλό» πυρ ομαδόν κατά της Κυβέρνησης από όλα τα άλλα κόμματα, δεν βρίσκει την Ένωση Κεντρώων σύμφωνη. Ζητάμε εθνικό διακομματικό όργανο εξόδου από την κρίση με πρωτοβουλία του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας.