2017-05-28 14:51:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ , 28-5-2017

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-05-28 14:51:00 Timestamp ID : 1495983060

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-5-2017

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή "Ακραίως" με το δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, ο κ. Λεβέντης. Για το θέμα της τρομοκρατικής επίθεσης στον Λ. Παπαδήμο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε χαρακτηριστικά "η τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό είναι βολή κατά των τεχνοκρατών και της συγκεκριμένης αντίληψης. Δεν λέω,πως  όσοι είναι απέναντι στους τεχνοκράτες είναι και ηθικοί αυτουργοί, αλλά ακούγοντας κάθε μέρα αυτές τις λογικές, υπάρχουν και παρανοϊκοί στην κοινωνία. Ας είμαστε πιο προσεχτικοί".  

Για το θέμα του χρέους, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι η χώρα υπέστη ήττα στο τελευταίο Eurogroup και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολούθησε λανθασμένη τακτική με αποτέλεσμα να φθάσουμε σε επικίνδυνα σημεία και να παίζουμε με τα όρια μας, όπως τόνισε.

Όσον αφορά τις πληροφορίες για σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως "δεν έχει καμία ουσία να πάμε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να στηρίξουμε την κυβέρνηση στην υπόθεση του δημοσίου χρέους. Ουσία θα έχει να συγκροτήσουμε κυβέρνηση τεχνοκρατών για ορισμένο χρονικό διάστημα να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται και να ζητήσουμε την μείωση του χρέους.

Ο κ. Τσίπρας έβαλε ψηλά τον πήχη για να ψηφίσουν τα μέτρα οι βουλευτές του. Στις 15 Ιουνίου μια δήλωση συμπάθειας για το χρέος θα πάρουμε και τίποτα περισσότερο. Όλα θα αποφασιστούν τον Αύγουστο του 2018, όπως έχει συμφωνήσει η χώρας. όταν εμείς πραγματοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας, τότε θα μπορούμε να απαιτήσουμε από τους δανειστές να μας ρυθμίσουν το χρέος. Τώρα, αυτή η τακτική της κυβέρνησης μας κάνει ικέτες". 

Για τις συνεργασίες ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επανέλαβε ότι θα στηρίξει το κόμμα εκείνο που θα ασπαστεί και θα συμφωνήσει στα 9 σημεία, χωρίς να ζητά καρέκλες και εξουσία.

Για τις δημοσκοπήσεις τόνισε με έμφαση ότι "αν δεν συσταθεί ανεξάρτητη αρχή ελέγχου των εταιρειών δημοσκοπήσεων, ο καθένας θα παίζει το δικό του παιχνίδι σε βάρος της κοινωνίας.