2017-06-02 08:10:00

Βασίλης Λεβέντης : ‘Οχι εκλογές. Κυβέρνηση τεχνοκρατών για να μην ηττηθεί η χώρα άλλη μια φορά.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-06-02 08:10:00 Timestamp ID : 1496391000

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 01.06.2017

Νέα Κυβέρνηση οικουμενική τεχνοκρατών, ζήτησε μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά fm ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
Στο ίδιο θέμα ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί οι βουλευτές του είναι στα κάγκελα αφού εξαπατήθηκαν και ψήφισαν το σκληρό πακέτο μέτρων με προοπτική να ρυθμιστεί το χρέος.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ακόμη ότι, εάν συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Τσίπρα και σχηματισμό νέας Κυβέρνησης τεχνοκρατών η οποία θα στηριχθεί από την παρούσα βουλή.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι τα έκανε μούσκεμα στο θέμα του χρέους, έβαλε τον πήχη ψηλά προκειμένου να ψηφίσουν οι βουλευτές του τα μέτρα, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι δεν θα πάρει τίποτα για το χρέος παρά μόνο μια δήλωση συμπάθειας από τους δανειστές.
Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι πρώτα η χώρα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί και μετά να ζητήσει τη διευθέτηση του χρέους. Αμφιβάλλω, είπε ο κ. Λεβέντης, αν υπάρχει διάσταση ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους.
Οι Ευρωπαίοι από την πλευρά τους λένε ότι χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα. Η Γερμανία, για παράδειγμα, δεν έχει υποσχεθεί καμία ρύθμιση χρέους πριν από τον Αύγουστο του 2018. Αντ’ αυτού, δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις και ικετεύουμε να δώσει κάτι παραπάνω η Γερμανία. Αυτή δεν είναι σοβαρή κίνηση.
Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στη ΝΔ λέγοντας: « Η ΝΔ δεν βάζει πλάτη συναίνεσης, θέλει εκλογές. Αυτή η τακτική όμως κατέστρεψε την Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να έρθει αυτός. Μπορεί να μην έχει άδικο, αλλά, προέχει η χώρα. Σαν νέος άνθρωπος ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να αλλάξει το κλίμα μέσα στο κόμμα του.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, οξύνουν τα πολιτικά πράγματα στη χώρα με εξεταστικές και με ευθύνες που έχουν οι πολιτικοί για τα μνημόνια. Όλα αυτά όμως οδηγούν στο διχασμό. Πρέπει να μιλήσει η γλώσσα της λογικής. Οι αυτοδυναμίες μοιάζουν με δικτατορίες. Αυτές κατέστρεψαν τη χώρα και ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των αυτοδυναμιών. Η αυτοδυναμία είναι κατάρα για τη χώρα».

Για το θέμα των δημοσκοπήσεων ο κ. Λεβέντης κατήγγειλε ότι πολλές έρευνες δεν δημοσιοποιούν τα ευρήματα με αναγωγή και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται ότι η Ένωση Κεντρώων δεν μπαίνει στη Βουλή, ενώ η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη. Κάποιοι ανόητοι στήνουν δημοσκοπήσεις και αυτό είναι ανήθικο γιατί εκτιμούν ότι με πεντακομματική Βουλή θα έχει αυτοδυναμία η ΝΔ. Ο λαός ,όπως είπε ο κ. Λεβέντης, θα δώσει την απάντηση σε όλους αυτούς το βράδυ των εκλογών.