2017-06-09 15:47:00

Βασίλης Λεβέντης στο Πρακτορείο FM 104,9 : Ο πρωθυπουργός έβαλε ψηλά τον πήχη για το χρέος και τώρα περνάει από κάτω.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-06-09 15:47:00 Timestamp ID : 1497023220

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  09.06.2017

Για τις Βρετανικές εκλογές

       «Οι χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια στροφή στη σωφροσύνη, αλλά και το πρώτο βήμα για να ακυρωθεί το Brexit. Οι πολίτες ψήφισαν με τη λογική. Είναι άλλο πράγμα να λες τέλος στη λιτότητα και άλλο πράγμα να λες φεύγω από την Ευρώπη. Κάναμε τη μεγάλη Ευρώπη για να γίνουμε πιο ισχυροί και να μπορούμε να υπερασπιστούμε με καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της Ευρώπης αλλά και των κρατών της».

Για την διαπραγμάτευση

       «Εμείς αυτή τη στιγμή τι κάνουμε; Δεν εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις, βρίζουμε τους Γερμανούς και λέμε εχθρό τον Σόιμπλε. Την ίδια ώρα ζητάμε δανεικά από το Βερολίνο. Αυτό πόσο σοβαρό είναι; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος επισκέπτεται την Γερμανία κάνει κάποια λάθη. Δεν έχει δικαίωμα εκ της θέσεως του να ασκεί πολιτική. Βλέπω όμως, παρότι τον εκτιμώ και τον σέβομαι, να τάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βλέπει μόνο τις ευθύνες των ευρωπαίων και όχι τα δικά μας λάθη και παραλείψεις. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πρότεινε ο Πρωθυπουργός. Δεν είναι όμως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρόεδρος όλων των Ελλήνων.

       Εμείς όλα αυτά τα χρόνια ως χώρα με κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που διόριζαν και που έκλεβαν το δημόσιο χρήμα, φτάσαμε στην πτώχευση. Η ΝΔ δεν έχει ευθύνες για αυτά; Δεν έχει ευθύνες για τα Ζάππεια; Ο κ. Μητσοτάκης δεν τα γνωρίζει αυτά; Παρότι γνωρίζουμε όλοι πως κυβερνήθηκε η χώρα, η Ένωση Κεντρώων θέλει να προσφέρει στον τόπο για αυτό κάνουμε πέτρα την καρδιά μας και λέμε να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να συνεννοηθούμε κάνοντας μια μεγάλη κυβέρνηση τεχνοκρατών.

       Θα πρέπει επιτέλους να νοικοκυρευτούμε σε όλα, θα πρέπει να βρούμε τους αργόμισθους, να γίνει αξιολόγηση σε βάθος δεκαετίας, στο δημόσιο, στους Δήμους και στις ΔΕΚΟ. Να φύγει το νεκρό φορτίο δαπανών από τον προϋπολογισμό και να ανοίξουν τα επαγγέλματα όπως σε ταξί, φαρμακεία και περίπτερα».

Για το χρέος

       «Ο Πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί, έβαλε ψηλά τον πήχη για το χρέος προκειμένου οι βουλευτές του να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα  και τώρα ξεφτιλίζεται. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση των δανειστών ότι η διευθέτηση του χρέους θα γίνει πριν από τον Αύγουστο του 2018. Εγώ που επικοινώνησα με το Βερολίνο η μόνη απάντηση που έλαβα ήταν: « ότι γίνει για το χρέος αυτό χρονικά το βλέπουμε χρονικά τον Αύγουστο του 2018 που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα».