2017-06-14 14:43:00

Υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος να ηττηθεί η χώρα μας στο Eurogroup της Πέμπτης

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-06-14 14:43:00 Timestamp ID : 1497451380

              ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  14/6/2017

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στο Πρώτο Πρόγραμμα. 

Η κυβέρνηση έλεγε συνέχεια όλο το τελευταίο διάστημα ότι αν δεν διευθετηθεί το χρέος δεν θα υλοποιηθούν τα μέτρα που ψήφισε πρόσφατα. Μέσα σε αυτό το κλίμα ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εξαπατήθηκαν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός λειτούργησε εξαπατώντας τους βουλευτές του για να ψηφίσουν. Όταν χάνει μια κυβέρνηση, δεν χάνει μόνο η ίδια, χάνει η χώρα. 

Όταν ένας πρωθυπουργός εξαπατάται ή αυταπατάται δεν κάνει για πρωθυπουργός. Και οι εξελίξεις δείχνουν πως δεν είχε πάρει καμία δέσμευση για το χρέος από τους δανειστές. Οι δανειστές και οι εκπρόσωποι τους λένε αυτό που θα ήθελαν, ο Μοσχοβισί δεν εκπροσωπεί πλέον τίποτα, το κόμμα του πήρε 5%. 

Χωρίς την συμφωνία της Γερμανίας για το χρέος δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Μόνο δηλώσεις συμπάθειας θα γίνουν. Γεννάται φυσικά το ερώτημα, γιατί ο πρωθυπουργός σήκωσε τόσο πολύ το θέμα του χρέους, αφού δεν είχε καμία δέσμευση. 

Ζητάω την παραίτηση της κυβέρνησης για να έρθει μια άλλη που να τα κάνει καλύτερα τα πράγματα, αφού ο Τσίπρας δεν μπορεί. Δεν θέλω να έρθω εγώ στην εξουσία ή να έρθει ο Μητσοτάκης. 

Μακάρι να το χαρίσουν αύριο το χρέος και να πανηγυρίζω και εγώ δίπλα στον Τσίπρα, αλλά η χώρα καταστρέφεται προς το παρόν δεν το βλέπει ο πρωθυπουργός; Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση οικουμενική τεχνοκρατών από την παρούσα Βουλή. Να αφήσουμε τους τεχνοκράτες να κάνουν την δουλειά τους και φυσικά αυτοί που θα μπουν στην κυβέρνηση δεν θα έχουν το δικαίωμα να  είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν τεχνοκράτη λευκή επιταγή. 

Η Βουλή θα συντονίζει και θα εγκρίνει το έργο της κυβέρνησης. Αν λυθεί το πρόβλημα, οι πολιτικοί ενοχοποιούνται και αυτό είναι ένας βασικός λόγος που δεν θέλουν την κυβέρνηση τεχνοκρατών, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ. Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να καταλάβει ότι όσο μένει στην εξουσία κάνει κακό και στον εαυτό του. 

Και στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών τι έχουν κάνει οι κυβερνήσεις οι προηγούμενες που σήμερα ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Τι έχουν κάνει με τα άβατα στο Μενίδι  και στα Εξάρχεια. Ουσιαστικά τίποτα».