2017-06-15 18:59:00

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-06-15 18:59:00 Timestamp ID : 1497553140

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  15-6-2017 

Η Ένωση Κεντρώων είχε εκφράσει δημόσια τον προβληματισμό της για την έλλειψη ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μαθητών, για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο του σεισμού.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής  Σερρών του κόμματος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Τ. Μεγαλομύστακας, είχε καταθέσει, σε ανύποπτο χρόνο, δυο σχετικές ερωτήσεις στους αρμοδίους υπουργούς, όπου ζητούσε να πληροφορηθεί για τις ενέργειες που κάνει η πολιτεία στον τομέα της εκπαίδευσης και της ασφάλειας των μαθητών στα σχολεία. Από τις δυο ερωτήσεις που κατατέθηκαν  τον περασμένο Οκτώβριο, απαντήθηκε η μια και φυσικά δεν ικανοποίησε τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων.

Μόλις λίγες ώρες πριν ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ε. Λέκκας το είπε ξεκάθαρα "αν είχαμε εκπαίδευση στα σχολεία και ενημέρωση των μαθητών θα είμαστε πιο προετοιμασμένοι στα φαινόμενο των σεισμών".

Δεν χαιρόμαστε που επαληθεύονται οι ανησυχίες μας από τα πλέον  αρμόδια χείλη, θα χαρούμε μόνο όταν αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα θέματα της ασφάλειας των πολιτών με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.