2017-06-20 05:38:00

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-06-20 05:38:00 Timestamp ID : 1497937080

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  19/6/2017

Αμέσως  μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε τα εξής:

Για την συμφωνία.
"Πιστεύει ο πρωθυπουργός, ότι είναι η καλύτερη δυνατή. Εγώ του είπα την άποψή μου ότι δεν έπρεπε να ανεβάσει ψηλά τους τόνους ότι θα πετύχει κάτι γιατί έτσι μοιάζει σαν να ηττήθηκε η χώρα γιατί δεν τα πήρε αυτά. Είχε δηλώσει ότι αν δεν τα πάρουμε είναι γι αυτόν casus belli. Κι ενώ δεν τα πήραμε πανηγυρίζει . Αυτό λίγο λοιπόν είναι ανορθόδοξο. Ωστόσο νομίζω το κρίσιμο είναι αν εδώ θα έρθουν επενδύσεις το επόμενο διάστημα. Αν έρθουν επενδύσεις η χώρα μπορεί να σηκωθεί. Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα πιστεύει στις ιδιωτικοποιήσεις και θα βοηθήσει τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας σαν πρωθυπουργός είδα ότι είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη.

 Για την  οικουμενική
"Του είπα ότι φοβάμαι  το κόμμα σου έτσι όπως τους ακούω να μιλάνε. Δεν πιστεύουν στην Ευρώπη και η Ελλάδα χρειάζεται αυτή τη στιγμή μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση που να προχωρήσει ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, αλλιώς χανόμαστε.
Τον είδα λοιπόν σκεπτικό στο θέμα αυτό. Ελπίζει όμως ότι αφού ψηφίζουν οι βουλευτές στη Βουλή, θα βρουν το κουράγιο να πλησιάσουν την Ευρώπη και ψυχικά ακόμα κι αυτοί που έλεγαν τοκογλύφους ή εκβιαστές τους Γερμανούς. Κι ελπίζει ότι μπορεί να μείνει μέχρι τέλους.
Εγώ βέβαια του είπα ότι εμείς στον κεντρώο χώρο πιστεύουμε στην κουλτούρα των συνεργασιών.
Και η Αριστερά έλεγε και αυτή ότι πάντα στο ίδιο πίστευε. Στην κουλτούρα των συνεργασιών.
Θα ήταν λοιπόν του λέω γενναίο να φτιάξετε μια κυβέρνηση να είναι μέσα και η ΝΔ για δύο έτη. Για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις για να μην πολεμούν τη χώρα και την κυβέρνηση αυτή. Και τώρα ξέρετε πολεμούν το ΣΥΡΙΖΑ και πολεμούν όμως και τη χώρα στη ΝΔ με αυτά που κάνουν. Θέλουν να έρθουν στην εξουσία και αυτοί.

Δίνουν μάχες για την εξουσία. Του είπα ότι οι ηγέτες, οι παλιότεροι όπως ο Κύρκος και οι άλλοι χάριν της συναίνεσης έκαναν γενναίες υποχωρήσεις. 
Δυο δρόμους έχει. Να προχωρήσει μόνος του κι όπου τον βγάλει. Και του ευχόμαστε όλοι να βγει σε καλό, για τη χώρα μας το αποτέλεσμα. Το άλλο είναι να κάνει την υπέρβαση να κάνει μια κυβέρνηση οικουμενική και όλοι μαζί να συνεργήσουμε να βγει η χώρα από την κρίση. Εγώ υπερασπίζομαι επισήμως, το δεύτερο. Ο κ.Τσίπρας, φοβάμαι, το πρώτο.

Για το Κυπριακό
Είμαι απαισιόδοξος, διότι οι Τούρκοι θα λένε να ξεκινήσουμε ένα νέο γύρο και στο τέλος θα σαμποτάρουν και θα τορπιλίζουν, τα θέλουν όλα δικά τους. Ακόμη και για τα πετρέλαια εξέφρασα επιφυλάξεις, αν προχωράμε εμείς με το Ισραήλ, την Αίγυπτο την Κύπρο, θα έρχονται οι Τούρκοι στο τέλος να τα ναυαγούν όλα. Η μόνη λύση είναι η Τουρκία να προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και σ΄αυτό συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό, να καταβάλει η Ελλάδα προσπάθεια να προσεγγίσει η Τουρκία την ΕΕ".