2017-06-25 21:25:00

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Να γίνει διαγωνισμός από μηδενική βάση για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-06-25 21:25:00 Timestamp ID : 1498425900

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  24/6/2017

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Γ. Αυτιά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε στο σύνολο των θεμάτων της επικαιρότητας. Συγκεκριμένα, ο κ.Λεβέντης για το θέμα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ δήλωσε " θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι να γίνει διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ  από μηδενική βάση και να μετάσχουν και οι συμβασιούχοι και άλλοι άνεργοι πολίτες, γιατί αν μετάσχουν μόνο οι συμβασιούχοι είναι σαν να τις ανανεώνουμε τις συμβάσεις και να εμπαίζουμε το Σύνταγμα. Οι πολίτες που δεν πήγανε σε κόμματα και βουλευτές και είχαν αξιοπρέπεια δεν είναι δυνατόν να αποκλειστούν από τον διαγωνισμό". 

Για τα "κόκκινα δάνεια" ο κ. Λεβέντης τόνισε χαρακτηριστικά "η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι ότι πρέπει όλα να κουρευτούν στο ίδιο ποσοστό που και οι δανειστές θα κουρέψουν το χρέος της χώρας. Για το σκοπό αυτό πρέπει μέχρι να γίνει το κούρεμα του χρέους από τους δανειστές να παγώσουν οι πλειστηριασμοί στεγαστικών ή επιχειρηματικών "κόκκινων" δανείων.  

Κληθείς ο κ. Λεβέντης να σχολιάσει τα σενάρια για ανασχηματισμό της κυβέρνησης είπε "ο ανασχηματισμός δεν θα σώσει το κύρος της κυβέρνησης. Δεν είναι μπάσκετ η πολιτική για να κάνεις μεταγραφές  από το εξωτερικό".