2017-07-03 15:59:00

ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-07-03 15:59:00 Timestamp ID : 1499097540

Μιλώντας στην προ-ημερησίας συζήτηση για την οικονομία, ο κ. Λεβέντης  αναφέρθηκε και στα θέματα της επικαιρότητας.
«Ο σκοπός του Κοινοβουλίου είναι για να λύνει τα προβλήματα των πολιτών και της κοινωνίας. Όμως το τελευταίο διάστημα, η Βουλή γίνεται αρένα επίλυσης προσωπικών διαφορών.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός δεν εξήγησε γιατί έβαλε την Ελλάδα για 5 χρόνια με 3,5% πλεόνασμα και για 43 χρόνια με 2%. Βρείτε μου ένα άλλο κράτος της γης που είναι κατ΄ αυτό τον τρόπο αλυσοδεμένο. Ο ισχυρισμός είναι ότι δεν υπάρχει άλλη λύση και γιατί άργησε η διαπραγμάτευση για να αποφασίσουμε πόσα χρόνια θα αλυσοδέσουμε την χώρα; Πόσοι από εμάς θα ζουν για να δουν την χώρα να βγαίνει από την επιτροπεία.

Νομίζω ότι δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό. Λέγαμε ότι οι δανειστές είναι τοκογλύφοι, ο Σόιμπλε κακός άνθρωπος και προκειμένου να αποφύγουμε το Grexit ψηφίζουμε τα μνημόνια. Ο Θεός της Ελλάδας πιστεύω στο μέλλον να δώσει μια κυβέρνηση σοβαρή για να επαναδιαπραγματευτεί και αυτά τα νούμερα στα πλεονάσματα να τα μειώσει.

Και ο Σαμαράς έλεγε να βγούμε στις αγορές και δανειστήκαμε με 5% αντί για 1,5% και το πληρώσαμε ακριβά, αυτό θέλετε να κάνετε και εσείς; Είναι σαν να βγάζουμε ένα παιδί στην λεωφόρο Συγγρού και του λέμε να την περάσει με την ελπίδα να μην το χτυπήσει κανένα αυτοκίνητο. Οι αγορές είναι πολύ σκληρές. Εάν βγαίναμε και δανειζόμασταν με 5%, θα έπειθε η ελληνική κυβέρνηση ότι έλυσε το οικονομικό πρόβλημα; Να ξέρετε στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ΝΔ, ότι η έξοδος στις αγορές δεν αποτελεί και πιστοποιητικό αξιοπιστίας της οικονομίας. Η συμφωνία αυτή είναι συμφωνία ντροπής και εάν είστε έντιμοι με τον εαυτό σας θα πρέπει να συμβάλλεται και εσείς οι 153, να αλλάξει η συμφωνία. Για να αλλάξει η Ευρώπη πρέπει πρώτα να αλλάξει η Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει αποφασισμένος να κάνει αυτό το άλμα προς τα μπροστά και να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται. 

Νομίζουν κάποιοι ότι εγώ θέλω να γίνει κυβέρνηση οικουμενική τεχνοκρατών για να μπούμε στα υπουργεία. Δηλώνω από αυτή εδώ τη θέση ότι δεν πρόκειται να μπω σε καμία κυβέρνηση. Καμία κυβέρνηση δεν θα στηρίξω, ούτε αυτή του…Ιησού Χριστού.

Από το 2009, η χώρα έχει ένα καρκίνωμα, κυβερνάει κάποιος και οι άλλοι μισοί τον λένε προδότη, κυβερνάει ο Σαμαράς, προδότης και αυτός, κυβερνάει ο Τσίπρας, προδότης και αυτός. Πιστεύεται ότι οι κυβερνήσεις τέτοιας μορφής μπορούν αν δώσουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, οι οποίες υπονομεύονται με αυτό τον τρόπο; Στην Πορτογαλία για παράδειγμα πήγαν όλοι μαζί και βγήκαν από τα μνημόνια. Από αγωνία λοιπόν, εισηγήθηκα αυτή την μεγάλη κυβέρνηση. Θα πρέπει για 2-3 χρόνια να σταματήσουν αυτές οι αλληλο-υπονομεύσεις. Είναι τόσο γλυκιά αυτή η εξουσία που όταν την πιάσεις δεν την αφήνεις;

Γιατί δεν κάνει ο κος Τσίπρας μια κυβέρνηση συνασπισμού, θα χάσει ένα χρόνο εξουσίας αλλά θα μείνει στην ιστορία. Οι αυτοδυναμίες έφεραν την καταστροφή και την πτώχευση της χώρας. Στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παρακολούθησα ότι χειροκροτήθηκε θερμά ο Γιώργος Παπανδρέου, φαντάζομαι ότι χειροκρότησαν για το Καστελόριζο και τα μνημόνια. Στο συνέδριο αποφάσισαν να αλλάξουν τα σύμβολα και το χρώμα έγινε ‘τετρακολορέ’. Ντρέπονται να υπερασπιστούν τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχουν 60.000 συμβασιούχοι που πρέπει να γίνουν μόνιμοι. Αυτό είναι αντισυνταγματικό. Διόριζαν επί χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τώρα έρχεται η Βουλή να νομιμοποιήσει όλα αυτά τα ρουσφέτια.

Δεν έχουμε το δικαίωμα εν έτη 2017 να νομιμοποιούμε συμβασιούχους. Τότε, πως θα μειωθούν οι δαπάνες του δημοσίου; Είμαι αντίθετος με μονιμοποιήσεις, θα πρέπει για λίγα χρόνια να ισχύσει το 5/1, δηλαδή 5 αποχωρήσεις, 1 πρόσληψη. Εμείς, ως Ένωση Κεντρώων θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το σωστό και την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.