2017-07-05 13:53:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Β. ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ KONTRA CHANNEL (02.07.2017)

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-07-05 13:53:00 Timestamp ID : 1499262780

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 03.07.2017

        Την ανάγκη συγκρότησης μιας μεγάλης οικουμενικής κυβέρνησης τεχνοκρατών ζήτησε μιλώντας στο Kontra Channel ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο κ. Λεβέντης, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αλλά και με τη ΝΔ, λέγοντας ότι, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει τα δυο μεγάλα κόμματα να υιοθετήσουν τα 9 σημεία της Ένωσης Κεντρώων. Ο κ. Λεβέντης, στο ίδιο θέμα επεσήμανε ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό του κόμματός του να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα, αλλά πολύ περισσότερο θα ήταν ωφέλιμο να ελέγχει την εκάστοτε Κυβέρνηση και για αυτό το λόγο ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν με την ψήφο τους το κόμμα του έτσι ώστε να παίξει σημαντικό ρόλο στις επόμενες εκλογές.

        Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε ότι εκλογές θα γίνουν το αργότερο μέχρι την Άνοιξη του 2018, και όπως εξήγησε η Κυβέρνηση δεν θα αντέξει πολιτικά την υλοποίηση του 4ου μνημονίου και των σκληρών μέτρων από το 2019 και μετά. Δήλωσε ακόμη ότι, το 3,5% για πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι πολύ δύσκολος στόχος να επιτευχθεί και για αυτό το λόγο θα προκληθούν πολιτικές εξελίξεις. 
        Για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι γίνονται παιχνίδια και προέβλεψε ότι το κόμμα του θα μπει σίγουρα στη Βουλή, παρότι οι δημοσκοπικές εταιρείες δίνουν ποσοστά μικρότερα του 3% χωρίς αναγωγή.
        Για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι απέστειλε επιστολή στη Φώφη Γεννηματά την οποία και ευχαρίστησε για την πρόσκλησή της να παραστεί στο συνέδριο όμως, αυτό όπως είπε δεν κατέστη δυνατό λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Αθηνών.

Ο κ. Λεβέντης  δήλωσε ακόμη ότι, σέβεται την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έχει όμως πολιτικές διαφορές με το κόμμα της κυρίας Γεννηματά. Θα πρέπει, όπως είπε, να ρυθμιστούν ζητήματα όπως το μεγάλο χρέος των διακοσίων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που έχει προς τις τράπεζες, αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν την οικονομία και την κοινωνία. Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι μέχρι το πρόσφατο συνέδριο δεν έλαβε καμία άλλη πρόσκληση επισήμως για να συμμετάσχει στον οποιοδήποτε πολιτικό δημόσιο διάλογο.