2017-07-05 13:56:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Β. ΛΕΒΕΝΤΗ, REΑL FM 97.8, ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-07-05 13:56:00 Timestamp ID : 1499262960

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στον Real fm:
« Με μια ψηφοφορία στη Βουλή δεν μπορεί να αλλάξει το κλίμα στη χώρα. Για να αλλάξει το κλίμα στη χώρα χρειάζεται μια μεγάλη Κυβέρνηση 220 ή 230 βουλευτών. Με 153 δεν θα έρθουν επενδύσεις, πρέπει να υποχρεωθούν τα δύο μεγάλα κόμματα να συμβάλλουν έτσι ώστε να μπει η χώρα πάνω από τις καρέκλες. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν να καταστρέψουν τη χώρα και θα πρέπει να παραμερίσουν το προσωπικό τους συμφέρον. Για παράδειγμα,  κ. Τσίπρας έχει φέρει καμία επένδυση στη χώρα; Ο κ. Σαμαράς έφερε καμία επένδυση στη χώρα;

Ο κ. Παπανδρέου έφερε καμία επένδυση στη χώρα; Παλεύουν όλοι με ένα κυβερνητικό σχήμα που δεν πείθει, έχουν στους κόλπους τους αντάρτες και στελέχη που διαφωνούν στα τηλεοπτικά παράθυρα. Παραδοσιακά στη χώρα, η αντιπολίτευση υπονομεύει την εκάστοτε κυβέρνηση.

Αυτό παρουσιάζεται ως μια εικόνα διάλυσης και αυτό το βλέπουν στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να μην φέρνουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα. Εάν οι κύριο Τσίπρας και Μητσοτάκης υπερβούν τους εαυτούς τους και λειτουργήσουν για το συμφέρον της χώρας, τότε μπορεί να σπάσει ο φαύλος κύκλος της μιζέριας και της πολιτικής ανούσιας αντιπαράθεσης. Να πάει ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει τον σχηματισμό μιας μεγάλης Κυβέρνησης από αυτή τη Βουλή. Ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός είναι το ελάσσων, εμένα δε με ενοχλεί να είναι ο κ. Τσίπρας σε αυτή την Κυβέρνηση, αν όχι ας βρούμε άλλο πρόσωπο.

Εάν μείνει ο κ. Τσίπρας άλλα δυο χρόνια Πρωθυπουργός θα κερδίσει κάτι; Εάν αποτύχει στον τομέα των επενδύσεων και κόβει συνέχεια μισθούς και συντάξεις, και επιβάλλει φόρους, μπορεί η χώρα να αντέξει αυτό το γαϊτανάκι; Όταν έχεις επιβάλλει σε μια χώρα 3,5% πλεόνασμα για 5 χρόνια και 43 χρόνια 2%, βρείτε μου άλλη χώρα στον κόσμο που να της έχει επιβληθεί ένας τέτοιος στενός κορσές».

Ερωτηθείς ο κ. Λεβέντης για την κατεύθυνση που έχει η πρότασή του περί οικουμενικής κυβέρνησης, δηλαδή οικουμενική εναντίον των δανειστών ή οικουμενική εναντίον των πολιτών απάντησε:

Αυτό το δίλλημα δεν τίθεται σωστά. Θα είναι μια κυβέρνηση της Ελλάδας που θα κάνει μεταρρυθμίσεις, κάτι που δεν κάναμε μέχρι σήμερα, και έτσι θα δείτε πως θα χαλαρώσουν και οι πιέσεις των δανειστών απέναντί μας. Θα πρέπει να σχηματιστεί μια Κυβέρνηση μεγάλη που δεν θα φοβάται το πολιτικό κόστος και θα αψηφήσει τις αντιδράσεις των συντεχνιών. Κυβέρνηση των Ελλήνων ισχυρή και πολιτικά και κοινωνικά, για μια ακόμα πιο ισχυρή Ελλάδα.