2017-07-07 15:29:00

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-07-07 15:29:00 Timestamp ID : 1499441340

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/7/2017 

Στην ομιλία του, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Α΄ Θεσσαλονίκης Γ. Σαρίδης,  κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανυπαρξία αναπτυξιακής πολιτικής. Στην επίκαιρη επερώτηση για την ανάπτυξη, στη οποία ο κ. Σαρίδης είχε οριστεί κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για την συγκεκριμένη συζήτηση, τόνισε πως "οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατέρρευσαν από το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν τα πολιτικά ψέματα που υποσχέθηκαν στους πολίτες".

Ο κ. Σαρίδης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση  αναρωτήθηκε "τι είναι αυτό που κρατά τις κυβερνήσεις για 2-3 χρόνια στις καρέκλες της εξουσίας. Είναι μεγαλύτερο από το συμφέρον των πολιτών και το μέλλον της χώρας".  Η χώρα έχει περισσότερες προκλήσεις από προοπτικές, είπε ο βουλευτής και πρόσθεσε "η κυβέρνηση θέλει να μας πει, πως έρχεται η ανάπτυξη, εμείς όμως  δεν την βλέπουμε, δεν έχουμε ανεργία".

Για να καταδείξει την ωμή πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι πολίτες μετά τα τέσσερα μνημόνια, ο κ. Σαρίδης επιστράτευσε την αρχαία τραγωδία για να πει " η τραγική ειρωνεία είναι όταν οι θεατές γνωρίζουν όλη την αλήθεια και οι πρωταγωνιστές το αγνοούν. Και στην  περίπτωση της ανάπτυξης, ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν υπάρχει και η κυβέρνηση  προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο. Κανένα κόμμα από μόνο του και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει την ανάπτυξη.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε και να έρθουν επενδύσεις. Να θυμηθούμε ποια ήταν η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικά χρόνια, όπου με φωνές, απειλές και προσφυγές εμπόδιζε κάθε κίνηση επενδυτική με αποτέλεσμα να μην γίνεται τίποτα".