2017-07-25 11:58:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ONline

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-07-25 11:58:00 Timestamp ID : 1500983880

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 25.07.2017

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων.

Για τη Δικαιοσύνη:

       Όταν βάζουμε το θεσμό της Δικαιοσύνης στη μέση και τον χτυπάμε, τότε πολλά δεινά θα έρθουν για την ίδια τη Δημοκρατία. Όλες οι Κυβερνήσεις θέλουν αποφάσεις της αρεσκείας τους, όταν αυτό δε γίνεται ασκούν κριτική και μάλιστα σκληρή, όπως γίνεται τώρα. Ακούστηκαν βαριές κουβέντες και ο Πρωθυπουργός είπε « Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι», δηλαδή, όταν ο Πρωθυπουργός είναι το καλό παλικάρι δε χρειαζόμαστε τη Δικαιοσύνη. Αυτό είναι σωστό; Και οι δικαστές έχουν κάνει τα λάθη τους. Δεν μπορούν να βγάζουν αποφάσεις με θετικό πρόσημο για τους ίδιους και τα αναδρομικά τους και την ίδια στιγμή να μη βγαίνουν ανάλογες αποφάσεις για μισθούς και συντάξεις των πολιτών.  Δε μπορεί να είσαι τη μία δικαστής και την άλλη στο επιτελείο του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη.

Για την έξοδο της χώρας στις αγορές:

       Στις αγορές βγαίνουμε γιατί διαφορετικά θα πτωχεύαμε. Χρωστάμε του Σαμαρά το ομόλογο. Το ομόλογο αυτό έχει λήξει εδώ και τέσσερις ημέρες. Θα πτωχεύαμε εάν μέχρι τη Δευτέρα δεν πληρώναμε το ομόλογο. Εάν λοιπόν, δε βγαίναμε στις αγορές πώς θα πληρώναμε; Το ομόλογο θα είναι με αγγλικό δίκαιο, αυτό σημαίνει, ότι το κεφάλαιο και ο τόκος είναι κλειδωμένα, δεν μπορεί να χαριστεί ούτε ένα ευρώ. Υπάρχει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και οι δυο έχουν διαπράξει έγκλημα και για αυτό δε λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, υψηλά επιτόκια, αγγλικό δίκαιο και στοχευμένη επικοινωνιακή τακτική. Θα δανειστούμε με 4,7 ή 4,8 επιτόκιο τη στιγμή που δανειζόμαστε από τον μηχανισμό με 1,2. Εάν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις, εάν δε γίνουν επενδύσεις, η χώρα προοπτική δεν έχει.

Για τον Βαρουφάκη:

       Τον Βαρουφάκη τον πιστεύω, είναι θεωρητικός στην πράξη παίρνει μηδέν. Τότε ο Τσίπρας είχε την  τρέλα της Αριστεράς, ήταν ένα παιδί αδιαμόρφωτο χωρίς πολιτικές θέσεις και ο κόσμος ήθελε να ακούσει ωραία λόγια. Για όλους αυτούς μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο πιο αθώος είναι ο Λαφαζάνης. Όταν λέει ο Πρωθυπουργός ότι θα έπαιρνε τα 16 δις από την ΕΚΤ για να τα δώσει στο λαό όταν έκλεισαν οι τράπεζες, αυτό λέγεται ληστεία. Εάν πρέπει να έρθουν επενδύσεις στη χώρα και είναι αναγκαίο να γίνει μια μεγάλη Κυβέρνηση 220-230 βουλευτών, δεν έχει σημασία εάν γουστάρω τον Τσίπρα ή το Μητσοτάκη, αλλά το τι πρέπει να κάνουμε για τη χώρα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και με 153 βουλευτές επενδύσεις δεν πρόκειται να έρθουν. Δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό οι προσωπικές σχέσεις των πολιτικών αρχηγών, αλλά πρέπει να κάνουμε το βήμα της συνεννόησης. Εγώ δεν έκανα 40 χρόνια αγώνες για να μπω στη Βουλή και να γίνω τσόντα του ενός ή του άλλου. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

Για το νέο νόμο της διαφημιστικής πίτας:

       Θα υπάρξουν αλλαγές στο διαφημιστικό τοπίο. Οι διαφημίσεις δε μοιράζονται σωστά. Συμφωνώ σε κάποια ισοδυναμία στην αγορά της διαφήμισης. Μέχρι τώρα λέγαμε ότι πρέπει να φύγουν κάποιοι νταβατζήδες που τα έχουν πάρει όλα επάνω τους. Μέχρι τώρα πώς ζούσαν τα κανάλια; Όλοι γνωρίζουμε για τα περιβόητα θαλασσοδάνεια, ο αλγόριθμος εξασφαλίζει ένα μίνιμουμ ισονομίας. Θα δούμε το νομοσχέδιο στο σύνολό του και το λέω αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με έχει απογοητεύσει. Ανοίγει θέματα και δεν τα κλείνει.