2017-08-22 07:09:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ, στην εκπομπή Online.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-08-22 07:09:00 Timestamp ID : 1503385740

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  21/8/2017

Στο σύνολο των θεμάτων της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Online.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:
Για την υπόθεση του συνεδρίου της Εσθονίας και την άρνηση της κυβέρνησης να συμμετάσχει σε συνέδριο με θέμα τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: "σαφέστατα και έχουν κάνει εγκλήματα. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι Έλληνες του Πόντου έχουν υποστεί τα πάντα από το καθεστώς Στάλιν, έχουν υποστεί πογκρόμ διώξεων που έφθασαν μέχρι τον θάνατο. Τώρα αυτό έχει να κάνει με την πρακτική της ψηφοθηρίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει ψήφους, όταν βλέπει πως καταρρέει δημοσκοπικά. Να κλέψει κυρίως ψήφους από το ΚΚΕ". 

Για τις ευθύνες των πρόσφατων πυρκαγιών.
"εδώ που φθάσαμε πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας να ερευνήσει τι έχει γίνει πριν από την εκδήλωση των πυρκαγιών. Έχουμε τον απαιτούμενο πυροσβεστικό στόλο; Αν αγοράζαμε 5 αεροπλάνα θα είχαμε καλύτερη αντιμετώπιση στα πύρινα μέτωπα, τώρα οι ζημιές για να επουλωθούν, χρειάζεται να δαπανήσουμε χρήματα ισοδύναμα με την αγορά 30 πυροσβεστικών αεροπλάνων. Να γίνει μια επιτροπή να εξετάσει όλα τα δεδομένα να βρει τις ευθύνες και μετά να παραιτηθεί ο υπουργός". 

Για την υψηλή φορολογία.
"δεν θα έρθει κανένας να επενδύσει όταν υπάρχει μια κυβέρνηση 153 βουλευτών, που δεν ξέρεις αύριο αν θα έχει αυτό τον αριθμό. Υπάρχει πολιτική ασάφεια, έχω πει στον πρωθυπουργό να πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει μια κυβέρνηση μεγάλη και με την ΝΔ, δεν το κάνει θέλει να πάει μέχρι τέλος. Αν φυσικά, δεχόταν και ο κ. Μητσοτάκης τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Τον Αύγουστο του 2018 δεν θα τελειώσουμε με τα μνημόνια, ίσως έχουμε και 4ο μνημόνιο. Το πλεόνασμα του 3,5% είναι πολύ δύσκολο και θα έχουμε εκ νέου κόψιμο μισθών και συντάξεων. Αυτό δεν θα το αντέξει η κυβέρνηση". 

Για πρόωρες εκλογές. 
Μετά την ΔΕΘ το πολιτικό κλίμα θα είναι ρευστό. Ο ανασχηματισμός δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό στην λειτουργία της κυβέρνησης. Δηλαδή, αν ήταν άλλος στην θέση του κ. Τόσκα θα έσβηναν οι φωτιές; Είναι πολύ πιθανόν τα μέτρα του 2019 να εφαρμοστούν νωρίτερα το 2018, αυτό θα δρομολογήσει εξελίξεις και φυσικά θα φέρει πρόωρες εκλογές ακόμη και στο τέλος του 2017. Και στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα κάνει μια ομιλία γεμάτη υποσχέσεις και παροχές για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση".