2017-08-28 07:23:00

Β. Λεβέντης στη Δημοκρατική : Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα, ότι πήρε την ελπίδα του ελληνικού λαού και την ποδοπάτησε

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-08-28 07:23:00 Timestamp ID : 1503904980

Για όλους και για όλα μιλάει σήμερα ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του προς τη «Δημοκρατική Ρόδου».

Με το γνωστό ‘χειμαρρώδη’ λόγο του, ασκεί σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που ακολουθεί, ενώ υποστηρίζει πως ακόμη και με τη Νέα Δημοκρατία, δεν θα υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση και θα χρειαστούν ‘δεκανίκια’ με στήριξη από άλλα κόμματα.

«Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα, ότι πήρε την ελπίδα του ελληνικού λαού και την ποδοπάτησε», όπως υπογραμμίζει.

Ο κ. Λεβέντης, παραμένει υπέρμαχος του σχηματισμού μιας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας και δηλώνει ότι ούτε οι εκλογές θα δώσουν τελικά λύση εφόσον οι πολιτικοί επικεφαλής συνεχίσουν να λειτουργούν στην ίδια λογική.

Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κύριε Λεβέντη θα ήθελα να ξεκινήσουμε με την 3η αξιολόγηση. Μετά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης και την έξοδο στις αγορές, προχωράμε για την 3η και φυσικά, για την εφαρμογή νέων μέτρων.
Κάθε κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τον λαό ότι πάμε καλά, λέει διάφορα πράγματα. Όπως και ο Σαμαράς, έλεγε ότι θα τελειώσουμε με τα μνημόνια. Κάπως έτσι είναι και του Τσίπρα οι κουβέντες, ασυνάρτητες, χωρίς δομή πολεμούν να πείσουν τον λαό. Εάν πράγματι βγαίναμε από τα μνημόνια και από την κρίση θα το βλέπαμε όλοι μας! Από την ψυχολογία, από τις επενδύσεις. Θα ήταν αδιάψευστα κριτήρια. Τώρα αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση, να μας πείσει με τις κουβέντες της, το μόνο που κάνει είναι να υποτιμά τη νοημοσύνη όλων μας και νομίζω ότι με ‘λόγια χτίζουν ανώγεια και κατώγεια’. Καμία επένδυση δεν έχει γίνει. Μόνο ο Τουρισμός έχει κάτι μικροεπενδύσεις αλλά κι εκεί, υπάρχει άλλο ‘καρκίνωμα’: όλα είναι τζάμπα! Δηλαδή, οι τουρίστες έρχονται και δεν ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ. Η κατάρα του Τουρισμού είναι αυτή κυρίως. Έρχονται χωρίς λεφτά. Πληρωμένος και ο καφές, πληρωμένα όλα. Δεν είναι οι παλιές εποχές που ενώ έκλειναν διακοπές ερχόντουσαν με 3.000 δολάρια στην τσέπη να τα ξοδέψουν στην αγορά. Άλλωστε και τα μεγάλα ενοδοχεία έχουν μεγάλα χρέη. Δεν είμαστε στις εποχές όπου το μέγεθος μα επιχείρησης αντανακλούσε και την ευμάρεια.
Και όσο για τα νέα μέτρα, αυτά, έχουν ψηφιστεί. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Έπρεπε να το αναμένουμε.

• Τι περιμένετε από την ΔΕΘ; Θα δώσει κάποιες υποσχέσεις ο κ. Τσίπρας;
Θα μοιράσει… ‘δίκαιη ανάπτυξη’ και θα πει πως ό,τι λεφτά έχουμε θα τα δώσουμε στους φτωχούς. Στους άπορους, σε όσους βάλαμε στα νοσοκομεία χωρίς το 5ευρω, σε αυτούς που χαρίσαμε τα χρέη…. Κάτι τέτοια λέει και υπόσχεται. Αυτά θα λέει ότι έκανε ευεργετήματα κοινωνικού χαρακτήρα ενώ θα εξαγγείλει κι άλλες προσλήψεις.

• Ναι, αλλά γίνονται ακόμη προσλήψεις…
Στον ιδιωτικό τομέα, είναι της τρίωρης απασχόλησης. Οι δε προσλήψεις που γίνονται στο δημόσιο είναι ‘έγκλημα’! διότι έτσι θα είμαστε ακόμη 100 χρόνια στο μνημόνιο. Γι αυτό δεν τολμάει κανένας να εφαρμόσει την αξιολόγηση στο δημόσιο διότι οι δικοί του είναι οι πρώτοι αργόμισθοι. Μια κυβέρνηση η οποία στρουθοκαλημίζει. Στο δημόσιο συνεχίζονται οι προσλήψεις και στον ιδιωτικό τομέα, οι παροχές που δίδονται δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικά κίνητρα για τους εργοδότες. Ούτε 8ωρης απασχόλησης, ούτε τίποτα. Θα φτάσουν στα 200 ευρώ σε λίγο. Διερωτώμεθα κι εμείς, η Ένωση Κεντρώων, αυτός ο κόσμος που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ και η τη Ν.Δ. τι σκέφτεται;
Ακόμη και αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης τι άλλο θα κάνει από αυτά που προσπάθησε να κάνει ο κ. Σαμαράς; Κι εκείνος πάλεψε πολύ σκληρά για δύο χρόνια προσπαθώντας να κάνει κάτι.

• Να μιλήσουμε για τις επενδύσεις, για τις ιδιωτικοποιήσεις, ακούμε αλλά δεν βλέπουμε…
Να σας πω ότι και οι Κινέζοι που ήρθαν στον Πειραιά, δεν έφεραν πολλά. Απλά έψαχναν μια πύλη εισόδου προς την Ευρώπη. Εάν δεν ήταν η Ελλάδα, θα ήταν μια άλλη χώρα. Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις δεν προχωράει καμία. Και είναι λογικό. Σε μία χώρα που από στιγμή σε στιγμή πέφτει η κυβέρνηση (με 153 βουλευτές και αύριο μεθαύριο μπορεί να φύγουν άλλοι) τι να περιμένεις; Δεν είναι σταθερό το πολιτικό και φορολογικό περιβάλλον. Γι αυτό επέμενα σε μια κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα. Τουλάχιστον τα δύο μεγάλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να πούνε ότι για 2-3 χρόνια θα κάνουμε οικουμενική κυβέρνηση, μέχρι να βγούμε από τα μνημόνια και από την κρίση. Αυτό ζητούσαν οι αγορές, αυτό ζητούν όλοι. Όμως είναι ο εγωισμός…. του Τσίπρα και του Μητσοτάκη. Κλυδωνίζεται ο λαός αλλά εκείνοι δεν ακούνε.

• Πότε εκτιμάτε ότι θα γίνουν εκλογές;
Οι εκλογές θα γίνουν είτε εάν φύγουν βουλευτές, είτε εάν ‘καταρρεύσει’ ολοκληρωτικά η κυβέρνηση. Έχει απέναντί της την κατάρρευση, την διογκούμενη οργή, το κύμα φυγής από την χώρα, την καθημερινότητα και την ανεργία. Πόσο θα αντέξει η κοινωνία; Ό λαός είχε εναποθέσει τις ελπίδες του στον Τσίπρα. Και το μεγαλύτερο έγκλημα που έκανε, δεν είναι ότι δεν μας έσωσε –εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Δεν τον κατηγορώ γι αυτό. Τον κατηγορώ ότι πήρε την ελπίδα του ελληνικού λαού και την ποδοπάτησε. Για να υφαρπάξει την ψήφο είπε πάρα πολλά, λειτούργησε ως κοινός απατεώνας, δεν έδειξε στοιχειώδη σοβαρότητα και μέτρο. Εάν είχε πάρει την εξουσία με συγκρατημένα λόγια τώρα θα ήταν πολύ ψηλά. Αλλά πήρε την εξουσία, συνειδητά, λέγοντας ψέματα. Κι αυτό ο λαός δεν θα του το συγχωρέσει. Θα έσκιζε μνημόνια, θα άλλαζε την Ευρώπη, θα τον φοβόταν η Ευρώπη και με τις αυταπάτες νομίζει ότι θα συγχωρεθεί από τον λαό. Δεν συγχωρούνται όμως τα ψέματα. Θα έπρεπε να πέσει γονυπετής ενώπιον του λαού και να ζητήσει συγγνώμη. Θα είχε μεγαλύτερη εκτίμητη. Τώρα κάθεται και προσπαθεί να μας πείσει ότι τα κατάφερε. Μας κατάντησε ένα τριτοκοσμικό κράτος.

• Να μας μιλήσετε για την αντιπολίτευση. Τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
Το Πασόκ δεν θα κάνει τίποτα, διότι είναι τριχοτομημένο. Αλλού αρμενίζει ο Βενιζέλος, αλλού ο Σημίτης και αλλού η Φώφη. Και υπάρχει και μια ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι είναι αντίθετοι. Και η Φώφη δεν μπορεί να οδηγήσει το Πασόκ μόνο με το όνομά της. Δεν έχει προσόντα. Είναι απλώς η κόρη ενός σπουδαίου πολιτικού. Μπορεί μια τραπεζικός υπάλληλος να είναι αρχηγός κόμματος; Δεν υποτιμώ τους τραπεζικούς υπαλλήλους, αλλά ζούμε σε μια εποχή που η λέξη αρχηγός κόμματος τρομάζει. Άπό την άλλη, η Ν.Δ. πόσες έδρες θα πάρει; Το πολύ 137. Άρα θα χριεαστεί ‘δεκανίκι’. Θα χρειαστεί ακόμη 14 για συμπλήρωμα. Οι δημοσκοπήσεις που ανεβάζουν το Πασόκ, βοηθούν τη Ν.Δ. και φέρνουν τον Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει τι θα κάνουν τελικά. Μην παραξενευτείτε εάν δείτε τον Βενιζέλο και τον Σημίτη στη Ν.Δ. (!)
Και φυσικά εάν εκλεγεί η Ν.Δ. θα είναι το πρώτο κόμμα, αλλά ως κυβέρνηση θα είναι εξίσου άσχημη και με λίγες έδρες. Δεν θα φέρει επενδύσεις, δεν θα μπορέσει να κάνει πολλά πράγματα και θα είναι αδύναμη. Γι αυτό επαναλαμβάνω, χρειάζεται να γίνει άμεσα μια κυβέρνηση συνεννόησης πριν είναι αργά…

Πηγή : http://www.dimokratiki.gr/27-08-2017/o-tsipras-pire-tin-elpida-tou-laou-ke-tin-podopatise/