2017-09-05 15:08:00

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου με τον Τομεάρχη Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων κ. Τάσο Μεγαλομύστακα

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-09-05 15:08:00 Timestamp ID : 1504624080

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 5/9/2017

Στα γραφεία της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή των Ελλήνων –και μετά από ανταπόκρισή μας στην πρόσκληση του Υπουργού για ενημέρωση– πραγματοποιήθηκε σήμερα, 5/9/2017, συνάντηση αναφορικά με το σχέδιο που αφορά την αναβάθμιση του Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Στη συνάντηση μετείχαν ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο Βουλευτής Σερρών κ. Τάσος Μεγαλομύστακας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων, καθώς και οι κκ. Παναγιώτης Ευαγγελίου και Άρης Ασλανίδης, Συντονιστής και  Αναπληρωτής Συντονιστής αντίστοιχα του Τομέα Παιδείας του κόμματος.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε δημιουργικό κλίμα και ήταν διεξοδική. Ο κ. Τάσος Μεγαλομύστακας ανέδειξε το γεγονός ότι για την Ένωση Κεντρώων είναι εξαιρετικά βαρύνουσας σημασίας οι όποιες επιλογές υιοθετηθούν να διασφαλίζουν το αδιάβλητο του συστήματος πρόσβασης. Επίσης, σημείωσε ότι η Ένωση Κεντρώων έχει μέχρι τώρα κινηθεί με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και συναίνεσης στα θέματα Παιδείας ενώ έχει επεξεργαστεί και παρουσιάσει, ήδη από την άνοιξη του 2016, ένα ιδιαίτερα πλήρες και σταθμισμένο πρόγραμμα για την Παιδεία.

Με αφορμή τη συνάντηση αυτή, η Ένωση Κεντρώων τονίζει γι’ ακόμη μια φορά ότι η Παιδεία αποτελεί τον πλέον στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας και όλα τα κόμματα οφείλουν επιτέλους κάποτε με διακομματική συνεργασία, αλληλοσεβασμό των απόψεων, καλόπιστη συμμετοχή να διαμορφώσουν ένα καθαρό τοπίο εκπαιδευτικής πολιτικής με μακρόπνοο σχεδιασμό. Το αξίζουν τα παιδιά, το αξίζουν οι συμπολίτες μας.