2017-09-05 14:07:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-09-05 14:07:00 Timestamp ID : 1504620420

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 04.09.2017

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν την επικαιρότητα. 
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης είναι τα εξής:

Για την ανεργία:

Δε συμμερίζομαι την άποψη ότι η ανεργία πέφτει συνεχώς. Η κοινωνία είναι ένα νεκροταφείο, όλοι γύρω μου είναι άνεργοι, οι μισθοί έχουν φθάσει τα 300€, οι νέοι μας φεύγουν στο εξωτερικό. Πώς λοιπόν να πιστέψουμε ότι πέφτει η ανεργία; Xρειάζονται επενδύσεις, χωρίς ζεστό χρήμα στην αγορά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα θετικό στην ελληνική οικονομία. Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά με το αφήγημά του αισιοδοξεί και πανηγυρίζει. Οι ευρωπαίοι όμως είναι πολύ επιφυλακτικοί για  το αποτέλεσμα των υποχρεώσεων που έχει η χώρα μας μέσα στο μνημόνιο. Χρειάζεται να γίνει αξιολόγηση στο δημόσιο και εάν εντοπιστούν αργόμισθοι να αποφασίσουμε πώς θα τους αξιοποιήσουμε σε άλλες υπηρεσίες που έχουν ανάγκη υπαλλήλων. Η Ένωση Κεντρώων είναι αντίθετη στο να απολυθούν υπάλληλοι, αλλά θα πρέπει να αποφασίσουμε δίκαια και να πούμε την αλήθεια στην κοινή γνώμη, για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Από το 2010 που είμαστε στα μνημόνια οι παραβατικοί υπάλληλοι και οι αργόμισθοι παραμένουν ακόμη στις θέσεις τους. Ζητάμε θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και όχι στο δημόσιο.

Τελειώνει ο χρόνος για την Κυβέρνηση

Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα τον πρωθυπουργό να περιοδεύει στην επαρχία και να επισκέπτεται ιδιωτικές επιχειρήσεις σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα. Με τέτοια όμως επικοινωνιακά σόου, ο περιοδεύων θίασος του κ. Τσίπρα δε θα έχει τα αποτελέσματα που επιδιώκει. Ο κόσμος έχει μνήμη και κρίση.

Επιμένει η Ένωση Κεντρώων για Κυβέρνηση τεχνοκρατών, δε θέλουμε λάφυρα, δε θέλουμε καρέκλες εξουσίας, πρέπει όμως να γίνει μια νέα προσπάθεια ψυχολογικής εκκίνησης και όχι να κουκουλώνουμε τις παθογένειες. Η Κυβέρνηση θέλει να μείνει στην εξουσία, αλλά το βάρος των προβλημάτων είναι αυτό που θα καθορίσει τις εξελίξεις. Εκτιμώ ότι η επίτευξη των στόχων είναι δύσκολη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις.

Για τις εξελίξεις στο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Η προσπάθεια ανασύστασης του χώρου της κεντροαριστεράς θα πέσει στο κενό. Το εγχείρημα θα αποτύχει παρότι πολλοί ηγετίσκοι διεκδικούν την προεδρεία του νέου σχήματος. Μετά τις 5 Νοεμβρίου θα έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ μόνο το οποίο είναι και ένοχο που έφθασε η χώρα στην πτώχευση. Ο κ. Τσίπρας πολιτικά ανέντιμα προσπαθεί να κλέψει δόξα από τον Ανδρέα Παπανδρέου για ψηφοθηρικούς λόγους. Θα πρέπει όμως να γνωρίζει ότι δεν μπορείς να εισπράξεις μόνο δόξα, αλλά και ευθύνες. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει ευθύνες στο ότι η χώρα έφθασε στην τωρινή της κατάσταση.