2017-09-13 18:43:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ, 13-9-2017

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-09-13 18:43:00 Timestamp ID : 1505328180

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  13/9/2017

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη στον ΣΚΑΪ: 

Για την επένδυση στις Σκουριές 
"Η επένδυση έχει γίνει, ο επενδυτής έχει βάλει χρήματα. Το θέμα είναι να δούμε τι κάνουμε τώρα. Εμείς θέλουμε να ελεγχθούν όλα τα στοιχεία, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, πρέπει η εταιρεία να λειτουργεί με παράταση της διαδικασίας για να εξεταστούν οι φάκελοι. Σαφώς και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, αλλά η επένδυση δεν μπορεί να περιμένει, φαίνεται έτσι ότι δεν θέλουμε τις επενδύσεις. ο πρωθυπουργός είναι δηλητηριασμένος από την νοοτροπία του κρατισμού. Η Ένωση Κεντρώων θέτει το ζήτημα του ορυκτού πλούτου, η χώρα πρέπει να κερδίζει κάτι επιπλέον από αυτή την επένδυση.

Δηλαδή εκτός από τις υποχρεώσεις που έχει μια επιχείρηση να πληρώνει φόρους, ασφαλιστικά ταμεία, να πληρώνει και ένα 8-10% στο ελληνικό δημόσιο. Αυτό το θέμα θα το θέσουμε στην Βουλή να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα και η κυβέρνηση". 

Για την κυβέρνηση
«Μια κυβέρνηση πέφτει, όταν την προδίδουν οι βουλευτές, αλλά αυτοί, επειδή θα χάσουν και το μισθό τους, δεν θα ξανάρθουν και ποτέ στην εξουσία με αυτά που κάνουν, επομένως,όσο μείνουν κάνουν,όπως ο σκίουρος, όταν πάει σε ένα δέντρο, χώνει ένα νύχι στο δέντρο, να γαντζωθεί. Λογική σκίουρου έχει ο Τσίπρας». Η χώρα θα καταστραφεί όπως πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι πολύ πιθανό να βγούμε και το ευρώ. Φυσικά, υπογράφουν τα πάντα για να μείνουν λίγο ακόμη στην εξουσία. Δεν κάνουν μεταρρυθμίσεις και βρίζουμε τους ξένους πιστωτές ότι είναι τοκογλύφοι και θα μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια. Εμείς έχουμε βρει τους αργόμισθους και τους παραβατικούς στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα; Ο λαός είναι απογοητευμένος και για αυτό δεν αντιδρά. Το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε, η ΝΔ πρόδωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε, πως να ξεσηκωθεί ο λαός, αφού δεν έχει ελπίδα και άλλη πρόταση.