2017-09-15 16:09:00

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-09-15 16:09:00 Timestamp ID : 1505491740

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ  ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  15/9/2017

Ενημέρωση για τις διαδικασίες απορρύπανσης  του Σαρωνικού, είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και τον υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος. Ο κ. Λεβέντης που συνοδευόταν από τους βουλευτές του κόμματος Μ. Γεωργιάδη, (αντιπρόεδρος Βουλής), Γ. Σαρίδη, Δ. Καβαδέλλα και το στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων Τ. Διαμαντόπουλο, είδε από κοντά την καταστροφή που έχει επιτελεστεί από την διαρροή πετρελαίου από το Δ/Ξ "Αγία Ζώνη ΙΙ". 

Ο υπουργός ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλής ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Λεβέντη για τον σχεδιασμό των υπηρεσιών, ώστε να καθαριστεί ο θαλάσσιος χώρος και να σφραγιστούν οι δεξαμενές του πλοίου, ώστε να μην υπάρξει άλλη διαρροή, η οποία θα είναι καταστροφική για το περιβάλλον. Με σκάφος του Λιμενικού πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πλησίασαν όλες τις περιοχές,από την Σαλαμίνα μέχρι την Γλυφάδα, που έχουν πληγεί και ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους παράγοντες για την εξέλιξη της προσπάθειας απορρύπανσης και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής. 

Ο κ. Λεβέντης αμέσως μετά την επίσκεψη του στα σημεία ρύπανσης, έκανε δηλώσεις στην δημόσια τηλεόραση:

"Όλοι στεναχωρηθήκαμε για το συμβάν, γιατί η Ελλάδα έχει την θάλασσα και τον ήλιο της και δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις, στην καθαρότητα του περιβάλλοντος. Ο κ. Κουρουμπλής κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, έχει όλες τις υπηρεσίες σε διαρκή επαγρύπνηση, έχει επιτευχθεί μια σημαντική βελτίωση, οι εστίες ρυπάνσεως έχουν εγκλωβιστεί σε ειδικούς χώρους στην θάλασσα. Βέβαια υπάρχουν και μπαλώματα ρύπανσης στην θάλασσα. Πιστεύω ότι σε ένα- δυο μήνες αν υπηρεσίες δουλέψουν και δεν αδρανήσουν, θεωρώ ότι θα έχουμε φθάσει σε ένα αποτέλεσμα αποσόβησης του κακού. Τώρα μένει να εξεταστούν οι ευθύνες, που είναι υπόθεση της Δικαιοσύνης, πως έγινε αυτό και πως δόθηκαν άδειες στον άνθρωπο αυτό και η Ολομέλεια της Βουλής να κάνει μια συζήτηση το θέμα. Επισημαίνω άλλη μια φορά, ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι για το σφράγισμα των αποθεμάτων πετρελαίου στο πλοίο, γιατί αν έχουμε διαρροή τότε θα μιλάμε για έγκλημα".