2017-09-25 15:53:00

Ομιλία Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή, 25-9-2017

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-09-25 15:53:00 Timestamp ID : 1506354780

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 25-9-2017, ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΗΘΟΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ

Την προτροπή στον υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να δεχθεί τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την εμπλοκή του στην υπόθεση τού Noor I και να απαλλάξει τη Βουλή από τη διαδικασία να ψηφίσει για την παραπομπή του, ζήτησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης.

“Έτσι πράττουν οι πολιτικές άνδρες με ήθος. Δεν κρύβονται πίσω από την πλειοψηφία των 153” είπε ο κ. Λεβέντης

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει νόημα στη συζήτηση και επιτέθηκε στη ΝΔ που την προκάλεσε. Ο κ. Μητσοτάκης “ζητά την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή, την παραπομπή του κ. Καμένου” για να θυμίσει ανάλογη περίπτωση του κ. Βύρωνα Πολύδωρα που στις φωτιές στην Ηλεία δεν έδειξε ευαισθησία να παραιτηθεί ενώ υπήρχαν νεκροί.

“Ζητούν ευαισθησία ενώ οι ίδιοι έδειχναν αναισθησία” τόνισε ο κ. Λεβέντης

Για το ξήλωμα Λιμενικών
Με αφορμή τη συζήτηση ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε τι εννοούσε όταν ζητούσε ξήλωμα των Λιμενικών στην πολύκροτη υπόθεση με το ναυάγιο του “Αγία Ζώνη ΙΙ”.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να ελεγχθούν οι φάκελοι τα τελευταία δέκα χρόνια για να φανεί η διαφθορά μιας ομάδας ανθρώπων. “Δεν θα βρούμε λαβράκια, αλλά ιχθυόσκαλες” είπε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε: “Πως εξηγείται αξιωματικοί του Λιμενικού να δίνουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας σε σαπάκια.” Για αυτό το λόγο και ζήτησε να υπάρχει έλεγχος σε “κομματικές, παχυδερμικές διοικήσεις”. Ωστόσο, ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε:

“Εγώ τους τιμώ όλους. Εγώ θα προστατεύσω τους τίμιους αξιωματικούς. Αλλά δεν ανέχομαι να κρύβονται οι λίγοι στο πλήθος των εντίμων”

Δημοσκοπήσεις
Ο Πρόεδρος επανήλθε στο θέμα των δημοσκοπήσεων κατηγορώντας κάποιες εφημερίδες ότι προβάλουν την πρόθεση ψήφου κι όχι την αναγωγή επί του αποτελέσματος προσπαθώντας να βλάψουν την Ένωση Κεντρώων.

“Η ΝΔ θέλει να πεθάνω εγώ για να βγει εκείνη αυτοδύναμη.” είπε ο κ. Λεβέντης

Χρέος – Μεταρρυθμίσεις – Κυβέρνηση Τεχνοκρατών
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων με αφορμή τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών προέτρεψε την κυβέρνηση να κάνει όλες τις μεταρρυθμίσεις για να κλείσει τα στόματα στη Γερμανία αυτών που θέλουν να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ.

“Αν μια κυβέρνηση με τα λάθη της βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ θα είναι έγκλημα και οι επόμενες γενιές δεν θα το συγχωρήσουν” είπε ο κ. Λεβέντης

Ο Πρόεδρος επανήλθε στο αίτημα του για κυβέρνηση τεχνοκρατών που θα κάνει μεταρρυθμίσεις, προτρέποντας την κυβέρνηση να φύγει “αν δεν είναι διατεθειμένη να κάνει το σύνολο των μεταρρυθμίσεων”.

Κεντροαριστερά
Για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξήγησε ότι δεν νομιμοποιείται να συμπράξει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, διότι επί 40 χρόνια πολιτικής δράσης έδινε αγώνα κατά των καθεστωτικών νοοτροπιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Απευθυνόμενος μάλιστα προς τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

“Περιμένω ποιον θα εκλέξετε για να με αντιμετωπίσει.”
Απευθυνόμενος μάλιστα προς τον κ. Μητσοτάκη του ξεκαθάρισε ότι είναι αδύνατον η Ένωση Κεντρώων, μετά τις εκλογές, να συμπράξει σε κυβέρνηση με τη ΝΔ, αφού όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης το πρώτο πράγμα που σχεδιάζει να κάνει ως πρωθυπουργός είναι να κάνει πάγιο εκλογικό νόμο ενισχυμένης αναλογικής με αυξημένα μπόνους εδρών.
Και τούτο συνιστά casus belli για την Ένωση Κεντρώων.