2017-09-27 15:26:00

Χαιρετισμός Βασίλη Λεβέντη (2792017 στο 27ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-09-27 15:26:00 Timestamp ID : 1506525960

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / 27-9-2017

Χαιρετισμός Βασίλη Λεβέντη (27/9/2017 στο 27ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Να μην πιστεύουν στις ψεύτικες υποσχέσεις των κομμάτων ότι θα τους δώσουν παροχές, προέτρεψε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντες τους αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μιλώντας στο 27ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ο κ. Λεβέντης ευχήθηκε το συνέδριο να μην περιοριστεί μόνο σε οικονομικά αιτήματα όταν η χώρα έχει πτωχεύσει, διότι η ουσία δεν είναι στις διεκδικήσεις, αλλά στον τρόπο που θα ικανοποιηθούν.

Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα, είπε ο κ. Λεβέντης “με την απαίτηση οικονομικών αιτημάτων η χώρα χάνει τον προσανατολισμό της”. Και απευθυνόμενος στους συνδικαλιστές, εξήγησε: Το να ζητάς είναι εύκολο και ποτέ δεν μένεις ικανοποιημένος, γιατί τα 2000€ είναι καλύτερα από τα 1500, τα 2500€ καλύτερα από τα 2000 κοκ.

Αντίστοιχα, το ίδιο εύκολο είναι για τους πολιτικούς να υπόσχονται όλο και περισσότερα. “Κι ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα σχίσει τα Μνημόνια, αλλά υπογράφει το ένα μετά το άλλο”, είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Για το λόγο αυτό τόνισε:

“Εκείνο που ζητώ είναι ειλικρίνεια. Με την υποκρισία και τα ψέμματα ο τόπος είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Πληρώνουμε τον εγωισμό των κομμάτων, την αρχομανία και την αλαζονεία δυο τριών οικογενειών. Ο λόγος που δεν έχουμε βγει από τα Μνημόνια είναι γιατί αντί να εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις έκαναν ψευτομαγκιές”.

Ο πρόεδρος ζήτησε τη στήριξη των αξιωματικού στην προσπάθεια του να ξηλωθεί ο κομματισμός από τα Σώματα Ασφαλείας θυμίζοντας παλαιότερη αναφορά αξιωματικού που του είχε πει πως από το βαθμό του Ταγματάρχη και πάνω επιβιώνεις αν ξεσκονίζεις το παλτό του υπουργού. “Θέλετε να ξεσκονίζετε παλτά;” διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης ο οποίος εξήγησε ότι παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενα του όταν μίλησε για διεφθαρμένους αξιωματικούς και για ξήλωμα όσων επιτρέπουν να πλέουν σαπιοκάραβα και να κινδυνεύουμε με νέα δυστυχήματα.

“Ο εκπρόσωπος του Λιμενικού με ανέφερε ότι είπα διεφθαρμένους τους αξιωματικούς του Λιμενικού. Δεν κατάλαβε το νόημα. Ποιο το κέρδος μου να επιτεθώ στους αξιωματικούς” είπε ο κ. Λεβέντης και επανέλαβε τη θέση του πως “δεν μπορεί μια ομάδα ατίμων να κρύβεται στο πλήθος των εντίμων”.

Κανονικά θα έπρεπε να με στηρίξετε στην προσπάθεια μου να ξηλωθεί ο κομματισμός και να επέλθει η κάθαρση, όχι να με επικρίνετε, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.