2017-10-04 14:09:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, 4 Οκτωβρίου 2017

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-10-04 14:09:00 Timestamp ID : 1507126140

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4-10-2017

 ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ " ΔΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΓΩΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

“Ζητώ μια συγνώμη από τον Τσίπρα” σημείωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Τη λέξη, όπως είπε, που δεν άκουσε από τον Πρωθυπουργό όταν χρησιμοποίησε τη λέξη “αυταπάτη” για να σκεπάσει όσα απέκρυψε προεκλογικά από τον λαό.

Μιλώντας εφ’ όλης της ύλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Δέκα στην Ενημέρωση” ο κ. Λεβέντης τόνισε πως ο Πρωθυπουργός εξαπάτησε τους ψηφοφόρους και πως για να παραμείνει στην εξουσία “ξεβρακώνεται και τα υπογράφει όλα”.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με την “πρόβλεψη” του περί διενέργειας εκλογών που διαψεύστηκε, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι μια σοβαρή κυβέρνηση όταν δεν μπορεί να υπογράψει παράλογες απαιτήσεις φεύγει. Αν δεν είναι σοβαρή υπογράφει τα πάντα και μένει.

“Που να προβλέψω ότι ο Τσίπρας είναι ξεβρακώστρας και υπογράφει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία;” διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό “εξυπηρετικό” για τους δανειστές. Για αυτό επικαλέστηκε τις πρόσφατες θέσεις του Γερούν Ντάισεμπλουμ υπέρ του κ. Τσίπρα, σημειώνοντας ότι είναι προσβλητικές για τη χώρα. “Ο κ. Ντάισμπλουμ έγινε κι αυτός γελοίος. Σταθερότητα εννοεί να ξεβρακωνόμαστε και να τα υπογράφουμε όλα. Για αυτό είναι εξυπηρετικός ο Τσίπρας”, είπε ο κ. Λεβέντης.

Ο Πρόεδρος επανέλαβε τις θέσεις του για οικουμενική κυβέρνηση, επικαλούμενος τη Γερμανία όπου υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας, ενώ εδώ έχουμε “νταβατζήδες” και “εξουσιομανείς”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν έχει νόημα να αλλάζουν κυβερνήσεις για να είναι “κλητήρες των ξένων”.

Ο κ. Λεβέντης επέμεινε στην ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις, να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, αλλά δήλωσε “επιφυλακτικός με την υπεραισιοδοξία της κυβέρνησης” ότι σε ένα χρόνο η Ελλάδα θα βγει από τα Μνημόνια. “Τα 99 χρόνια είναι μια βαριά υποθήκη” είπε ο κ. Λεβέντης, τονίζοντας πως αυτό συμβαίνει όταν οι ξένοι αντιμετωπίζουν τις διχογνωμίες και την πολυγλωσσία των Ελλήνων και βάζουν σκληρούς όρους για να τους υποτάξουν. Ιδιαίτερα για την διαπραγμάτευση του 2015 κατηγόρησε ότι την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι “δεν διαπραγματεύτηκε. Αρνιόταν τα πάντα και στο τέλος κατέβασε τα παντελόνια”.

Ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι “η Ένωση Κεντρώων είναι κόμμα διαμαρτυρόμενο. Όχι κόμμα διαμαρτυρίας” και τόνισε ότι από τότε που μπήκε στη Βουλή, όλοι κοιτούν το κέντρο. Για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, προέβλεψε ότι δεν θα φτάσουν ενωμένοι μέχρι το τέλος, καθώς διαφωνούν στην διαδικασία που έχει πολιτική ουσία.

Λάβρος έναντι της κυβέρνησης εμφανίστηκε και για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου, κατηγορώντας την ότι θέλει να τορπιλίσει το θεσμό της οικογένειας. Ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι σέβεται την ιδιαιτερότητα όλων, αλλά κατηγόρησε για υποκρισία τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. “Κάνει τον προστάτη των ομοφυλοφίλων” και υποκρίνονται πίστη στην Εκκλησία αφού βρίσκονται σε κάθε τελετή. Όμως, η Εκκλησία έχει εκφραστεί αρνητικά για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και πρέπει να σεβαστούμε την θέση της διότι στη διάρκεια των χρόνων έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για να είμαστε αυτό που είμαστε σήμερα.

Ολόκληρη η συνέντευξη :