2017-10-10 11:25:00

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-10-10 11:25:00 Timestamp ID : 1507634700

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ

Τον όρο της κατάργησης του νόμου για την αλλαγή φύλου προκειμένου να συμμετάσχει μελλοντικά σε κυβέρνηση συνεργασίας, έθεσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο κ. Βασίλης Λεβέντης μιλώντας από το Βήμα της Βουλής εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στο νόμο που έφερε η κυβέρνηση, την κατήγγειλε για προχειρότητα και τόνισε την ανάγκη ευρείας κοινωνικής διαβούλευσης ώστε να «γίνει βάσανο της ελληνικής κοινωνίας».

«Δεν είναι σαν να πηγαίνει μια γυναίκα στο κομμωτήριο για να φτιάξει ένα κότσο. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, την οποία πρέπει να συζητήσουμε στην κοινωνία», είπε ο κ. Λεβέντης.

Ξεβράκωτοι στην Ευρώπη

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επέμεινε ότι η συζήτηση αυτή θα έπρεπε να γίνει ως αντιστάθμισμα των όσων έρχονται από την Ευρώπη. «Δεν μπορούμε να καταπίνουμε αμάσητο ό,τι έρχεται από την Ευρώπη. Από την Ευρώπη κρατάμε τα θετικά, την οργάνωση του κράτους, τις μεταρρυθμίσεις, την καταπολέμηση του ρουσφετιού, το κομματικό κράτος. Σε αυτά λέμε ναι» και συμπλήρωσε σκωπτικά:

«Αν η Ευρώπη μας ζητήσει να ξεβρακωθούμε, θα κυκλοφορούμε ξεβράκωτοι στους δρόμους;»

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε ατόπημα της κυβέρνησης το γεγονός ότι αγνόησε την άποψη της Εκκλησίας.

«Ουδέποτε είπαμε ότι η Εκκλησία νομοθετεί. Αλλά, πρέπει να την σεβόμαστε και να ακούμε τις απόψεις της. Εδώ έγινε το ακριβώς αντίθετο. Όχι μόνο δεν την σεβόμαστε, αλλά την αγνοούμε κιόλας», είπε ο Πρόεδρος

Φραστικό επεισόδιο με τον Πρόεδρο της Βουλής

Στο σημείο αυτό ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι ο νόμος είναι αντίθετος με τη Φύση και το Θεό. «Ο Θεός είπε επιλέγει το φύλο. Ξέρει ο Θεός τι δίνει. Όλα τα άλλα είναι ανώμαλα». Η φράση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος ανακάλεσε στην τάξη τον κ. Λεβέντη και ακολούθησε μεταξύ τους διάλογος σε έντονο ύφος.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας διαχρονικά, στην υπηρεσία του Έθνους. «Ο Παπαφλέσσας πολέμησε και είμαστε σήμερα ελεύθεροι και παίρνουμε τους μισθούς μας. Ούτε ο Τσίπρας πολέμησε, ούτε ο Μητσοτάκης», είπε ο κ. Λεβέντης.

Κριτική και στον Παυλόπουλο

Τέλος ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διερωτήθηκε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα υπογράψει το συγκεκριμένο διάταγμα για την αλλαγή φύλου, την ώρα που ο ίδιος είχε γονατίσει μπροστά στον Πατριάρχη στην Πανορθόδοξη Σύναξη της Κρήτης.