2017-10-12 13:47:00

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-10-12 13:47:00 Timestamp ID : 1507816020

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  12/10/017

Στα γραφεία του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων  στη Βουλή, έφθασε η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας,κ. Π.Παυλόπουλου, που έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, απαντώντας στην από 11.10.2017 επιστολή σας, σας ενημερώνω ότι θα την λάβω, ως οφείλω θεσμικώς, υπόψη μου κατά την άσκηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητας μου, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων μου".

Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ένωση Κεντρώων τονίζει ότι οι στιγμές είναι ιστορικές και αν ο κ. Παυλόπουλος υπογράψει το νόμο για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου θα έχει δυστυχώς χάσει την ευκαιρία να γίνει φύλακας της αξιοπρέπειας, των χρηστών ηθών και της συνοχής της κοινωνίας. Εμείς δε ζητούμε να καταργηθεί ο νόμος, ζητούμε να επιστρέψει στη Βουλή προς διόρθωση και διαβούλευση. Σεβόμαστε απολύτως το δικαίωμα των ατόμων που αφορά ο νόμος, η Ελλάδα όμως έχει μια συγκεκριμένη διαδρομή και δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάζει την επίσημη εκκλησία της Ελλάδας, ως φανατική, οπισθοδρομική, ομοφοβική, και απροσάρμοστη.

Προσπαθούμε αποσοβήσουμε την ύστατη ώρα, εθνικό διχασμό. Ελπίζουμε, ότι ο κ. Παυλόπουλος βλέπει τους ως άνω αναφερόμενους κινδύνους και θα σεβαστεί τη θέληση της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Εις αυτό τον τόπο ο καθένας γράφει την ιστορία του και ότι γράφεται στην ιστορία παρά πολύ δύσκολα σβήνει μετέπειτα. Την απάντηση για όλα τα ζητήματα, θα την δώσει την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Β. Λεβέντης στην ομιλία του στο ξενοδοχείο ¨Καψής" στις 7 η ώρα το απόγευμα.