2017-11-15 15:58:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΗΜΕΡΑ»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-11-15 15:58:00 Timestamp ID : 1510761480

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 15.11.2017

      Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε:

Στις μεγάλες ανυπολόγιστες καταστροφές σε Μάνδρα Αττικής και Νέα Πέραμο . Ο κ. Λεβέντης επέρριψε ευθύνες και στους δημάρχους της περιοχής, οι οποίοι όπως είπε εκλέγονται με τις σημαίες των κομμάτων και όταν κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα δύσκολο φαινόμενο, σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Ο κ. Λεβέντης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι δήμαρχοι και οι πολιτικοί εκλέγονται για τα δύσκολα όχι για τα εύκολα και πρέπει να προλαμβάνουν προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπιστούν τέτοια ακραία φαινόμενα.

Στην χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος τονίζοντας: « Η Ένωση Κεντρώων βλέπει με διαφορετικό μάτι την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων. Η απόφαση της Κυβέρνησης να δώσει βοήθημα σε διάφορες κατηγορίες πολιτών έχει τη λογική του «λαδώματος» σε κοινωνικές ομάδες και προσβλέπει στο να πάρει ψήφους από την κοινωνία. Εμείς έχουμε αποφασίσει καταρχήν να το ψηφίσουμε το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο αλλά υπάρχουν δυο κίνδυνοι. Εάν το ψηφίσουμε υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθούμε ότι στηρίζουμε μια πολιτική που για μας κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Εάν δεν το ψηφίσουμε, υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθούμε ότι αγνοούμε την ανάγκη συμπολιτών μας να πάρουν αυτό το βοήθημα.

Εμείς λέμε ΟΧΙ στα φιλοδωρήματα, ΝΑΙ σε μια άλλη οικονομική πολιτική που μέσα από μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και παραγωγή πλούτου για όλους τους Έλληνες. Η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα στους μακροχρόνια άνεργους, στις μονογονεϊκές οικογένειες και στους πολύτεκνους. Όλες οι άλλες επιλογές έχουν τυχοδιωκτικό χαρακτήρα».

Στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά:

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Ά γύρου των εκλογών στην Κεντροαριστερά, ο κ. Λεβέντης τόνισε « Η Ένωση Κεντρώων αναμένει το τελικό αποτέλεσμα για να αναμετρηθεί πολιτικά με τον νέο αρχηγό της Κεντροαριστεράς. Δεν συμφωνούμε με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της κας Γεννηματά, που δίνει ελπίδες αυτοδυναμίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που όπως γνωρίζετε καλά ψήφισε τις 50 έδρες μπόνους στο Νομοσχέδιο για την απλή αναλογική».

Αναφερόμενος ο κ. Λεβέντης στις πολιτικές συμμαχίες, υπογράμμισε: « Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ και ούτε με τη ΝΔ μπορούμε να συνεργαστούμε. Λειτουργούν με την «δικτατορία» των 153 βουλευτών. Εγώ για να συνεργαστώ με κάποιον θα πρέπει να κάνει δεκτά τα 9 σημεία του κόμματός μου. Για παράδειγμα, θα θέσω πρώτο το θέμα της αλλαγής του νόμου που αφορά την ταυτότητα αλλαγής του φύλου. Για την Ένωση Κεντρώων το θέμα αυτό δεν έχει λήξει.