2017-11-20 11:45:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-11-20 11:45:00 Timestamp ID : 1511178300

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 20.11.2017

       Για την φονική πλημμύρα σε Μάνδρα Αττικής και Νέα Πέραμο και τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: « Υπάρχουν ευθύνες για την καταστροφή και τον θάνατο 20 ανθρώπων τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι κρατούσαν στο συρτάρι τους μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα ύψους 11 εκ €. 

Οι υλικές ζημιές θα φτάσουν τα 400εκ και αυτά είναι μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες που θα μπορούσε να τα έχουμε αποφύγει και να μην θρηνούσαμε 20 νεκρούς, αν ασκούσαμε πολιτικές πρόληψης. Τα προβλήματα είναι διαχρονικά. Η Μάνδρα είναι ξεχασμένη από τον Θεό,  το πολιτικό σύστημα ψηφοθηρεί και το κράτος ανακοινώνει μέτρα ανακούφισης. Χρειαζόμαστε Πρωθυπουργούς που θα κάνουν έργα και όχι Πρωθυπουργούς που θα ανακουφίζουν τους πληγέντες πολίτες. Χρειαζόμαστε άλλο μοντέλο διακυβέρνησης, Οικουμενική Κυβέρνηση, να φτιάξουμε κράτος, να δίνουμε χρήματα για έργα και όχι να δίνουμε πολύ περισσότερα για ανακούφιση».

       Για την έξοδο από τα μνημόνια ο κ. Λεβέντης τόνισε: «Πιστεύετε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια; Όταν η χώρα μέχρι το 2022 πρέπει να έχει πλεόνασμα 3,5%, μέχρι το 2060 2% και υπερταμείο για 99 χρόνια, αυτό είναι υποθήκη της χώρας και οι νέοι μας απογοητευμένοι φεύγουν στο εξωτερικό.

       Για την εκλογή της κας Γεννηματά στο νέο υπό διαμόρφωση φορέα της Κεντροαριστεράς ο κος Λεβέντης δήλωσε: « Δεν εξελέγη νέα ηγεσία, είναι παλαιά. Η κα Γεννηματά θέλησε να περάσει από την κομματική κολυμβύθρα. Όταν ένα κόμμα μικραίνει δεν ξαναγίνεται μεγάλο. Εάν πουν πως θα αποπληρώσουν τα δάνειά τους, εάν ζητήσουν συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τους 1εκ διορισμούς και εάν έδιωχνε όλα τα καπετανάτα από το κόμμα της, τότε θα μπορούσε η Ένωση Κεντρώων να συμμετάσχει στη διαδικασία συγκρότησης νέου χώρου της λεγόμενης Κεντροαριστεράς»