2017-11-28 15:12:00

ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (27-11-2017)

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-11-28 15:12:00 Timestamp ID : 1511881920

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  27/11/2017

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία. 
Ο κ. Λεβέντης αναφορικά με το θέμα του μεσάζοντα, τόνισε "αν είχε η κυβέρνηση δεχτεί να υπάρχει εισαγγελέας σε συμβάσεις του δημοσίου πάνω από 1 εκατ. ευρώ, θα είχαμε αποφύγει τους Τσοχατζόπουλους, Παπαντωνίου και Παπαδόπουλους. Θα φθάσουμε όπως πάμε στο σημείο, να μην υπογράφουν οι υπουργοί καμία σύμβαση γιατί θα φοβούνται. Όλη αυτή η συζήτηση έγινε για να ενισχυθεί ο δικομματισμός.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι ο έλεγχος είναι εγγύηση της διαφάνειας και όχι απώλεια εξουσίας που πιστεύουν ορισμένοι μέσα στην κυβέρνηση".

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στην επίθεση του Ρουβίκωνα στην περιφέρεια Αττικής, λέγοντας ότι "που είναι ο αρμόδιος υπουργός να κάνει συλλήψεις; Φυσικά, όταν για  κάποιους στην κυβέρνηση χαρακτηρίζονται "συλλογικότητες" αποτέλεσμα δεν βγαίνει. Εμένα μάλιστα μου λένε να μην ασκώ κριτική για το Ρουβίκωνα, γιατί θα έρθουν στο κόμμα, δηλαδή μας απειλούν ευθέως".
Για το κοινωνικό  μέρισμα, ο κ. Λεβέντης τόνισε " ούτε οι μισοί δεν θα πάρουν το μέρισμα. Η διαδικασία δεν διαφέρει καθόλου με μια διαδικασία εγγραφής σε φτωχοκομείο. Ο ελληνικός λαός είναι παγιδευμένος, είχε ένα όραμα να παίρνει 700 ευρώ, τώρα παίρνει 500 και σε λίγο καιρό 300 ευρώ. Βρίσκεται ο λαός, ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη". 
Για το θέμα της αλλαγής ταυτότητας φύλου ο κ. Λεβέντης δήλωσε με έμφαση" η Ένωση Κεντρώων θα αλλάξει το νόμο που αφήνει στο έλεος 15χρονα παιδιά να αποφασίζουν για το μέλλον τους και φυσικά η Εκκλησία μπήκε σε αυτή την διαδικασία στην άκρη".