2017-12-05 15:50:00

Divani Caravel, 4 Δεκεμβρίου 2017 : Πανελλήνια συγκέντρωση φίλων ‘Ενωσης Κεντρώων

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2017-12-05 15:50:00 Timestamp ID : 1512489000

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 04.12.2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

«Τώρα που τελείωσαν οι διαδικασίες στην Κεντροαριστερά και εξελέγη η κα Γεννηματά, τώρα ξεκινάει ο αγώνας για να δούμε ποιος εκπροσωπεί τον κεντρώο χώρο. Η Ένωση Κεντρώων έδωσε αγώνες 40 ετών κόντρα στο καθεστώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν ήταν δυνατόν να συμμετάσχουμε στην Κεντροαριστερά γιατί εμείς, το ΠΑΣΟΚ δεν το θεωρούμε ούτε κέντρο ούτε αριστερά.

Το θεωρούμε υπεύθυνο για την πτώχευση της χώρας για την δηλητηρίαση του λαού μας με τις πελατειακές σχέσεις, για το 1 εκ διορισμούς του παλαιού και νέου ΠΑΣΟΚ, για τα 210 εκ δάνεια που οφείλει στις τράπεζες και για την ψήφο που έδωσε στη Βουλή υπέρ της ενισχυμένης, ψήφο που προσέφερε στον Μητσοτάκη 50 έδρες μπόνους και το δικαίωμα να περιφέρεται παριστάνοντας τον εν δυνάμει Πρωθυπουργό.
Υπό τις συνθήκες αυτές το χάσμα μεταξύ Ένωσης Κεντρώων και ΠΑΣΟΚ είναι αγεφύρωτο».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ

Για τη ΝΔ ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι παραμένει αμετανόητη και εμμένει στον παλιό κακό εαυτό της. Μοιράζει υποσχέσεις για μείωση φόρων χωρίς να εξασφαλίζει από πού ισοδυνάμως θα καλυφθούν τα χρήματα που θα χαθούν από το Δημόσιο. Κατηγορεί η ΝΔ τον κ. Τσίπρα ότι λέει ψέματα, όμως η ίδια με ευκολία λέει ακόμη μεγαλύτερα. Υπήρχε στη χώρα Κυβέρνηση δυόμιση χρόνων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αυτή το μόνο που έκανε ήταν να κόβει μισθούς και συντάξεις και να επιβάλλει φόρους. Κατ’ ουσίαν καμία ανανέωση σε προσωπικό δεν κάνει η ΝΔ, οπότε γεννάται το ερώτημα αυτό που δεν πέτυχε προ τριών ετών γιατί να το πετύχει τώρα.
Το μεγάλο χάσμα που χωρίζει την Ένωση Κεντρώων από τη ΝΔ είναι η δήλωση Μητσοτάκη ότι το πρώτο που θα κάνει ως Πρωθυπουργός είναι να φέρει την ενισχυμένη. Και μόνο αυτό αποτελεί το casus belli για την Ένωση Κεντρώων. Στον κ. Μητσοτάκη μένει η κα Γεννηματά για να κάνει Κυβέρνηση. Όμως μαζί είχαν κάνει και στο παρελθόν Κυβέρνηση και τα έκαναν μούσκεμα.
Ο κ. Τσίπρας ήρθε λόγω της κακοδιοίκησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν θα κάνει υπουργό την αδελφή του, όμως σαν την αδελφή του είναι 50 στη ΝΔ, παιδιά πρώην υπουργών. Κανέναν δεν θα κάνει Υπουργό. Νομίζουμε ότι κάνει δηλώσεις σκοπιμότητας και η αλήθεια θα είναι πολύ οδυνηρή για την κοινωνία.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λεβέντης τόνισε: « Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα στα χαρτιά και υπέρ δεξιό στην πράξη. Παραμένει στην εξουσία υπογράφοντας τα πάντα. Δυστυχώς με τις ενέργειές του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξευτελίζει μόνο τους εντός του κόμματός του αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα και διώχνει την νεολαία από την πολιτική. Αυτά που λέει ότι τελειώνουμε με τα μνημόνια είναι παραμύθια της Χαλιμάς, κόβονται φοροαπαλλαγές, κόβονται επιδόματα πολυτέκνων, τα φάρμακα δύνονται ακόμη με λίστα ώστε για τις ανίατες ασθένειες το κράτος να μην χορηγεί φάρμακα. Έλεγε ότι διασφαλίζει την πρώτη κατοικία και τώρα τα μασάει. Και σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα έχει γίνει κόλαση αστέγων. Υπογράφει τις αξιολογήσεις σαν να αλλάζει πουκάμισο. Στη συνέχεια πανηγυρίζει και δεν φανερώνεται τι υπογράφει. Λέει «λυπούμαστε αλλά είμαστε σε μνημόνια, είμαστε υπό την εξάρτηση δανειστών». Επειδή διαφημίζει πάρα πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2018, είναι σαν να διακηρύσσει ότι γύρω στον Ιούνιο θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα. Αν αφήσει να έρθει ο Αύγουστος του 2018 θα υπογράψει και 4ο  μνημόνιο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Πωλείται η ΔΕΗ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν στην Κοζάνη και στην Φλώρινα στις διαδηλώσεις κατά της πώλησης της ΔΕΗ. Η υποκρισία δεν περιγράφεται. Η Ένωση Κεντρώων δηλώνει ότι δεν θα εισέλθει σε Κυβέρνηση ούτε μετά τις εκλογές.
Θα σηκώσουμε το βάρος μιας σώφρονος αντιπολίτευσης. Θα ψηφίσουμε στη Βουλή οτιδήποτε θετικό και θα καταψηφίζουμε οτιδήποτε αρνητικό. Θεωρούμε βέβαιο ότι ο λαός θα πλαισιώσει τις τάξεις μας και θα αυξήσει τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων σε όλη τη χώρα. Είμαστε υπέρ του ευρώ και υπέρ των μεταρρυθμίσεων και πιστεύουμε ότι η πτώχευση συνετελέστη από το μεγάλο και αδηφάγο κράτος και από τη διαφθορά και τη διαπλοκή του πολιτικού συστήματος.

Το ποσοστό που λάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν η εκκίνηση. Τώρα οφείλουμε να γίνουμε μεταρρυθμιστικό κίνημα ευρύτατο που θα στεγάσει και τους προδομένους από το ΣΥΡΙΖΑ και όσους αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλοι λάθος έκαναν να επιστρέψουμε σε μια φαύλη ΝΔ. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ δημιούργησαν ένα βαθύ κομματικό κράτος με αργόμισθους σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στους Δήμους και στις ΔΕΚΟ.

Η Μάνδρα δεν θα είναι ο τελευταίος σταθμός ανθρωποθυσίας, θα ακολουθήσουν δυστυχώς πολλά ακόμη ανάλογα, εωσότου καταλάβει ο κόσμος τι ζημιά έχει γίνει στον κόσμο τα τελευταία 60 χρόνια.