2018-01-15 16:03:00

Βασίλης Λεβέντης στην εκπομπή “Ακραίως” με τον Τ. Χατζή (ΣΚΑΪ, 14-1-2018)

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-01-15 16:03:00 Timestamp ID : 1516032180

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – 14/1/2018

Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Ακραίως" και στο Τ. Χατζή. Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι αν η βουλή ψηφίσει να δώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην υπογράψει και να παραιτηθεί από το αξίωμα του. Δεν παραδίδουμε απλά το όνομα, αλλά θα είναι προδοσία απέναντι στο αίμα που χύθηκε για να είναι ελεύθερη σήμερα η Μακεδονίας μας, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ.Λεβέντης μάλιστα είπε για το ίδιο θέμα, πως δεν έχει πρόβλημα η Ελλάδα, τα Σκόπια έχουν πρόβλημα και να το λύσουν, χωρίς να θίγεται η ιστορία της χώρας μας, πρότεινε δεν ότι θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να δεχτούν οι σκοπιανοί το όνομα "Σκόπια". 
Για το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αύριο από την Βουλή, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως το κόμμα του δεν θα δώσει θετική ψήφο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί με τους 153, κάτι που όπως είπε "αυτό είναι μια μορφή δικτατορίας, όταν μάλιστα ποτέ δεν έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση καμία πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αποκάλυψε μάλιστα πως το νομοσχέδιο περιέχει διάταξη για δημιουργία ενεργειακού χρηματιστηρίου, χωρίς αυτό να το γνωρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τάχθηκε κατά των νέων καζίνο  σε Αθήνα και νησιά. 
Για τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας,  ο οποίος προσέβαλε φιλάθλους του ολυμπιακού και του Άρη, ο κ. Λεβέντης είπε  "δεν είναι θέμα μόνο ενός προσώπου, αλλά μιας κυβέρνησης που έχει ξεπέσει στα μάτια του κόσμου".