2018-01-15 20:52:00

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-01-15 20:52:00 Timestamp ID : 1516049520

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – 15/1/2018

«Το νομοσχέδιο αυτό, αν το ψηφίσετε, θα ντρέπεστε και θα απολογείστε στα παιδιά σας επειδή το ψηφίσατε» δήλωσε, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. "Είστε κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μειοψηφία στο λαό και αυτό θα φανεί γρήγορα στις εκλογές που θα γίνουν", τόνισε ο κ.Λεβέντης. 

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για "προδοσία όσων δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Είναι εθνική γραμμή το Βουκουρέστι; Όχι, πρόκειται για ήττα και μειοδοσία". Ο κ. Λεβέντης είπε ακόμη πως " βγαίνουν και κάποια παπαγαλάκια στα κανάλια και φτιάχνουν κλίμα για να γίνει η προδοσία. Δεν πρέπει να ψηφίσει η Βουλή το έγκλημα να δώσουμε το όνομα". 
Συνεχίζοντας, ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι «την ίδια στιγμή που κόβει τα πολυτεκνικά επιδόματα, υπόσχεται να τα επαναφέρει».
Ο κ. Βασίλης Λεβέντης σχολίασε την άποψη που εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, ότι «η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι μέσα στο κλίμα και την πραγματικότητα» και αναρωτήθηκε:
«Άρα, το 2014, όταν υποσχόταν ότι σχίζει μνημόνια, ήταν στον κόσμο του;». Χαρακτήρισε δε την παραπάνω τοποθέτηση, ως «ομολογία ειλικρίνειας». Και αναρωτήθηκε εάν έχει κανείς διαβάσει από την πλειοψηφία αυτό το νομοσχέδιο.