2018-02-12 13:43:00

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΥ ΤΩΝ ΗΠΑ G. PAYATT

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-02-12 13:43:00 Timestamp ID : 1518442980

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – 12/2/2018 

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2018, συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη με τον Πρέσβυ των ΗΠΑ κ. Geoffrey Pyatt.

Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση που διεξήχθη σε πάρα πολύ καλό κλίμα, περιεστράφη γύρω από τις εξελίξεις στο θέμα της Novartis, αλλά κυρίως εκείνες στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Ιδιαίτερα στο θέμα της ονομασίας, ο Πρόεδρος Λεβέντης επέμεινε στο να δοθούν ισχυρά ανταλλάγματα στα Σκόπια, όπως ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ελληνικές επενδύσεις, ακόμη και διευκολύνσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το δε κράτος των Σκοπίων σε ένδειξη καλής θέλησης να αποδεχθεί ονομασία χωρίς τη λέξη Μακεδονία, λόγω χάρη να ονομαστεί Σκόπια.
Διατυπώσαμε το φόβο μας ότι η Τουρκία θα βρει νέο παιδί τριβής με την Ελλάδα στο κράτος των Σκοπίων. Τονίσαμε στον κύριο Πρέσβυ ότι αν η κυβέρνηση δώσει λύση με τον όρο Μακεδονία, η λύση αυτή θα είναι αντίθετη προς τη βούληση του ελληνικού λαού. Τελικά θα βλάψει και τις ίδιες τις ΗΠΑ οι οποίες θα δείξουν αχαριστία παρά τη μέχρι τώρα στάση της Ελλάδας που πάντα ήταν στο πλευρό των ΗΠΑ οσάκις το επέβαλε η προάσπιση του ελευθέρου κόσμου.

Στο παρελθόν λάθη από πλευράς κυβερνήσεων των ΗΠΑ πλήγωσαν πολύ τον ελληνικό λαό.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Ελένη Μαρτσούκου και ο διπλωματικός του σύμβουλος κ. Σταύρος Βενιζέλος.