2018-02-13 13:58:00

(βίντεο) Συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη στο «Real FM» με τον Ν. Χατζηνικολάου.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-02-13 13:58:00 Timestamp ID : 1518530280

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 13.02.2018

Για την υπόθεση της Novartis ο κ. Λεβέντης δήλωσε: « Είναι μια υπόθεση που ήρθε γρήγορα χωρίς να δεθεί το κατηγορητήριο, πιθανολογώ ότι έφεραν το σκάνδαλο για να καλύψουν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Εάν υπάρχει σκάνδαλο, πρέπει να τα πήραν και πολιτικοί. Η δικογραφία που γνωρίζουμε έχει πολλά κενά. Πρέπει να δοθούν όλα τα στοιχεία στο φως. Όποιος πήρε χρήματα να τιμωρηθεί».

       Για την τουρκική προκλητικότητα ο κ. Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά: « Ένα χρόνο τώρα ζητώ να συγκληθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα εξοπλιστικά ζητήματα. Η Τουρκία θα κάνει πολλά Ίμια στο μέλλον. Οι Τούρκοι λειτουργούν ως νταβατζήδες στην περιοχή, εάν δεν ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις θα έχουμε πρόβλημα».

       Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε: « Το θέμα είναι χαμένο. Αυτό αποκόμισα από την συνάντησή μου με τον Αμερικανό πρέσβη κ. G. Payatt. Οι Αμερικανοί είναι κάθετοι ότι το θέμα έχει λήξει και θα δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Είπα στον κύριο πρέσβη ότι το 2008 ο λαός δεν αντέδρασε γιατί δεν υπήρξε συμφωνία, αποφασίστηκε ότι το θέμα εκκρεμεί. Οι Σκοπιανοί δεν θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Και διεθνής συμφωνία να υπάρξει, δεν θα την τηρήσουν τα Σκόπια. Απορώ πώς ο Πρωθυπουργός  και ορισμένα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ δίνουν με τόση ευκολία  το όνομα. Το θεωρώ προδοσία. Δεν είναι εθνική θέση η σύνθετη ονομασία».

       Για τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου της Μακεδονίας, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι μια άστοχη ενέργεια. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτεται ο κ. Μπουτάρης και τι εξυπηρετεί όταν φέρνει στη Θεσσαλονίκη τον σκοπιανό Πρωθυπουργό και όταν ονομάζει τα Σκόπια Μακεδονία. Είναι αήθεις ενέργειες και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός. Δεν αρμόζει σε έναν δήμαρχο Θεσσαλονίκης να θέλει να παρουσιάζεται ως πρόθυμος να τα δώσει όλα».