2018-02-15 12:39:00

(βίντεο) Συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη στον «Alpha 989 FM»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-02-15 12:39:00 Timestamp ID : 1518698340

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 15.02.2018

       Για την τουρκική προκλητικότητα ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε με έμφαση τα εξής: « Η Τουρκία αισθάνεται ισχυρή και εξ αυτού του γεγονότος οδηγεί την Ελλάδα σε συνεχείς παραχωρήσεις. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τα Ίμια είναι τουρκικά. Τα ελληνικά πλοία αποχώρησαν από την περιοχή και έτσι δίνεται η εντύπωση ότι δεν υπερασπιζόμαστε τα Ίμια. Κάθε φορά η Τουρκία που δημιουργεί μια κρίση και εμείς υποχωρούμε, δημιουργεί και νέα Ίμια. Η τακτική της είναι να γκριζάρει όλο το Αιγαίο. Δυο λύσεις έχουμε. Ή θα υποχωρούμε, ή θα εξοπλίσουμε και θα ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις.

Ζητώ και πάλι ακόμη και σήμερα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συζητηθούν όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τα εξοπλιστικά. Η Ένωση Κεντρώων προτείνει όλες οι μεγάλες παραγγελίες για τα εξοπλιστικά να εγκριθούν από διακομματική επιτροπή της Βουλής. Δεν μπορεί η Τουρκία να αγοράζει 100 F35 και εμείς να διορθώνουμε τα ήδη παλαιά τεχνολογίας αεροσκάφη.

       Για το θέμα της υπόθεσης Novartis, ο κ. Λεβέντης τόνισε: « Η Κυβέρνηση κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για σκάνδαλα και για κλοπή του δημοσίου χρήματος και την ίδια στιγμή καλεί την αντιπολίτευση να συναινέσει για το καλό του τόπου. Όσον αφορά τη δικογραφία που αφορά την υπόθεση  Novartis έχει κενά, μυρίζει σκάνδαλο αλλά πρέπει να δεθούν οι κατηγορίες και να λάμψει η αλήθεια. Αυτό το υλικό που στάλθηκε στη Βουλή δεν έχει δεθεί, χρειάζεται καλύτερη έρευνα από τη Δικαιοσύνη. Αναμφίβολα η εταιρεία λάδωνε, το σύστημα όμως είναι υπουργοκεντρικό και έτσι δημιουργούνται πιο εύκολα σκάνδαλα και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

       Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι η Ένωση Κεντρώων θα αγωνιστεί μέχρι τέλους έτσι ώστε να μην δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Παρατηρώ όμως ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να δοθεί το όνομα στους Σκοπιανούς και η ΝΔ σύρεται πίσω από τη γραμμή Βουκουρεστίου η οποία είναι σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».