2018-02-17 18:59:00

(βίντεο). Για την υπόθεση Novartis : Ο λαός πρέπει να μάθει τι έχει συμβεί, αλλά έτσι όπως το διαχειρίζεται η Κυβέρνηση κερδίζει η επικοινωνία και όχι η ουσία.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-02-17 18:59:00 Timestamp ID : 1518893940

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 17.02.2018

       Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Λεβέντης δήλωσε με έμφαση ότι: «Το θέμα έχει κλείσει και ο όρος Μακεδονία θα συμπεριλαμβάνεται στη σύνθετη ονομασία. Ξεχνούν φυσικά αυτοί που δίνουν το όνομα στα Σκόπια ότι η Μακεδονία δεν είναι δική τους, ανήκει στην ιστορία, στους προγόνους της, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και στις μελλοντικές γενιές.

Παρακολουθώ επίσης ότι και οι ΗΠΑ θέλουν να κλείσει το θέμα, χωρίς να υπολογίζουν την βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που δεν επιθυμεί να δοθεί το όνομα. Αν δοθεί το όνομα είναι σαν να ξεριζώνουμε την ψυχή από το σώμα μας. Η Μακεδονία είναι η ψυχή μας».

       Για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι: « Οι Τούρκοι έχουν στόχο να γκριζάρουν όλο το Αιγαίο. Βαφτίζουν ελληνικά νησιά τουρκικά και προσπαθούν να αλλάξουν το status-quo στην περιοχή. Εμείς ανάμεσα στην υποχωρητικότητα και την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων επιλέγουμε το δεύτερο. Ζητώ επίσης, σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

       Για την υπόθεση της Novartis, ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι το πολιτικό κλίμα έχει πολωθεί αρκετά. Η κοινή γνώμη πιστεύει ότι υπάρχει σκάνδαλο, αλλά έχει και πολλές αμφιβολίες για το κατηγορητήριο το οποίο δεν έχει δεθεί όπως θα έπρεπε. Ο λαός πρέπει να μάθει τι έχει συμβεί, αλλά έτσι όπως το διαχειρίζεται η Κυβέρνηση κερδίζει η επικοινωνία και όχι η ουσία. Η Ένωση Κεντρώων θέλει όλα τα στοιχεία στο φως».