2018-02-22 12:38:00

Βασίλης Λεβέντης: Καλλιεργείται κλίμα διχασμού σε μια εποχή που χρειαζόμαστε ενότητα και συνεννόηση.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-02-22 12:38:00 Timestamp ID : 1519303080

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – 22/2/2018

       Σχολιάζοντας ο κ. Λεβέντης την συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis δήλωσε με έμφαση: «Επικράτησε κλίμα διχασμού σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται ενότητα και συνεννόηση. Εμείς δείξαμε δικαστήρια και φυλακές. Ως εκ τούτου η Κυβέρνηση έχασε από τη συζήτηση γιατί είναι εκτός εποχής, παρά την ανάγκη για κάθαρση που υπάρχει σε όλο τον δημόσιο βίο.

Υπάρχει αδυναμία του κατηγορητηρίου το οποίο δεν έχει δεθεί για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Το κατηγορητήριο είναι έωλο και οι κατηγορίες των μαρτύρων δεν επιβεβαιώνονται από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι βουλευτές.

       Ερωτηθείς για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε: « Η απόφαση του Βουκουρεστίου για την ονομασία των Σκοπίων δεν είναι εθνική γραμμή, αντίθετα είναι προδοτική γιατί δίνει την Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Ζητώ από τα κόμματα καθαρή θέση για το εάν δίνουν ή όχι το όνομα της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι η ψυχή της Ελλάδος. Εάν χάσουμε την ψυχή μας, χάνουμε και την πατρίδα μας και αυτό ο λαός δεν θα το επιτρέψει».

       Ο κ. Λεβέντης σχολίασε και τις δηλώσεις της Κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια: «Μετά τον Αύγουστο τα πράγματα θα είναι ρευστά. Θα χρειαστεί πρόγραμμα ασφαλείας για την οικονομία. Με αυτή την κατάσταση υπάρχουν δυο σενάρια για πρόωρες εκλογές. Το πρώτο είναι να γίνουν εκλογές πριν τον Αύγουστο και συγκεκριμένα τον Ιούνιο με ανοιχτό το θέμα των Σκοπίων, και το δεύτερο, εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2018 γιατί τα πράγματα μετά για τον κ. Τσίπρα γίνονται πολύ δύσκολα με δεδομένο ότι τον Ιανουάριο του 2019 θα αρχίσουν οι μειώσεις μισθών, συντάξεων και του αφορολόγητου».