2018-03-02 12:30:00

Για τις προδιαγραφές ρυμουλκών και τον κανονισμό λειτουργίας των συγκεκριμένων σκαφών

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-03-02 12:30:00 Timestamp ID : 1519993800

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – 2/3/2018 

Τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας των ρυμουλκών σε Πάχη, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο ανέπτυξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ά Αθήνας Μ. Γεωργιάδης σε  Επίκαιρη ερώτηση του κόμματος.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι προδιαγραφές που θέτουν τα ΕΛΠΕ προκειμένου να αποδεχθούν την προσφορά των υπηρεσιών τους στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων, δημιουργούν λειτουργικά προβλήματα και παράπλευρες παρενέργειες για το σύνολο των εργαζομένων  και την παροχή υπηρεσιών στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι όποιες αλλαγές πρέπει να τύχουν ενός δημοσίου διαλόγου με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στο τραπέζι, με δεδομένο ότι οι περισσότερες προδιαγραφές έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίμαχο σημείο του ορίου ηλικίας των ρυμουλκών, αποτελεί και κομβικό σημείο της διαφωνίας των δυο πλευρών, ΕΛΠΕ και επαγγελματιών.

Με στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης κατέδειξε την αναγκαιότητα παράτασης της εφαρμογής του μέτρου, ώστε οι επαγγελματίες του χώρου να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωση του στόλου. Είναι σημαντικό,ότι ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλής στην ομιλία του, δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα, ώστε να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα.