2018-03-17 20:32:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟ EPSILON

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-03-17 20:32:00 Timestamp ID : 1521318720

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – 17/3/2018

Συνέντευξη στην τηλεόραση του  EPSILON,  παραχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο κ. Λεβέντης ρωτήθηκε για την ομιλία του στο συνέδριο του "Κινήματος Αλλαγής" και για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του, από τους συνέδρους, λέγοντας χαρακτηριστικά, "εγώ πήγα προσκεκλημένος του συνεδρίου για να πω αλήθειες και όχι να κρυφτώ.

Ορισμένοι παρεξηγήθηκαν με όσα δήλωσα, δεν είχα πρόθεση να προσβάλλω κάποιον, ιστορικά και πραγματικά δεδομένα είπα και τίποτα περισσότερο. Δεν είναι αλήθεια πως ο κ.Σημίτης έβαλε την Ελλάδα στη ζώνη ρου ευρώ; Αλλά δεν προχώρησαν οι μεταρρυθμίσεις και το πληρώνουμε σήμερα; Δεν είναι αλήθεια ότι ο Γ. Παπανδρέου έφερε τα μνημόνια από το Καστελόριζο, αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η χώρα χρεοκόπησε; Αυτά είναι αλήθειες, αλλά δεν αρέσουν στα αυτιά ορισμένων που πήγαν στο συνέδριο για να χειροκροτήσουν.

Εγώ δεν πήγα για εισπράξω χειροκρότημα για να πω αλήθειες πήγα, πιστεύω ότι οι δυο χώροι- Κίνημα Αλλαγής και Ένωση Κεντρώων  έχουν συγγένεια, αλλά έτσι όπως βαδίζουν στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι στο σωστό δρόμο". Ακούστηκε και η φράση από τον Γ.Παπανδρέου ότι δεν έφερε το μνημόνιο την κρίση, αλλά η κρίση το μνημόνιο. Και ερωτώ την κρίση ποιος την έφερε;". 
Όσον αφορά την έξοδο από τα μνημόνια  ο κ.Λεβέντης δήλωσε πως "όταν έχεις υπογράψει 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022, μέχρι ο 2060 πλεόνασμα 2,4% και 99 χρόνια δεμένη η χώρα στο υπερταμείο, με υποθηκευμένη την δημόσια και ιδιωτική περιουσία, για ποια καθαρή έξοδο μιλάμε, μήπως κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό;".  

Για τις δημοσκοπήσεις , ο κ. Λεβέντης είπε πως "θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός για όλους και θα δούμε τα ποσοστά της κάλπης και όχι κάποιων δημοσκοπήσεων που δεν ελέγχονται για τα ευρήματα τους". 

Για τους στρατιωτικούς μας που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανουπόλεως, ο κ. Λεβέντης είπε ότι δεν ενημερώνει τα κόμματα η κυβέρνηση και καταλόγισε ευθύνες στην στρατιωτική ηγεσία που άφησε απροστάτευτα τα παιδιά μας στην περιπολία στον Έβρο και έπεσαν στα χέρια των Τούρκων.