2018-04-02 12:27:00

Β. Λεβέντης : Δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν. Εμείς θα ψηφίζουμε ότι θετικό φέρνει προς ψήφιση η εκάστοτε Κυβέρνηση.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-04-02 12:27:00 Timestamp ID : 1522672020

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 02.04.2018

       Στα θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο κ. Λεβέντης. Με αφορμή την συνάντησή του αύριο με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε : «Ο κ. Κοτζιάς να σκεφτεί και την άλλη λύση, δηλαδή να μην δώσουμε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. Η πλειοψηφία του λαού δεν θέλει να δοθεί ο όρος «Μακεδονία» στο γειτονικό κρατίδιο. Να πείσουμε εμείς τους γείτονές μας να δεχθούν τον όρο «Σκόπια». Ο κ. Τσίπρας καλλιεργεί κλίμα για να δώσουμε τον όρο «Μακεδονία» στα Σκόπια και είναι βέβαιο ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση την ΝΔ η οποία είναι εγκλωβισμένη στην απόφαση του Βουκουρεστίου».

       Ερωτηθείς ο κ. Λεβέντης για την προτεινόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος τόνισε: «Δεν ξέρουμε, ως χώρα, τι θέλουμε να αλλάξουμε στο Σύνταγμα. Ως γενική αρχή να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο Σύνταγμα, συμφωνούμε όλοι. Για παράδειγμα εμείς θέλουμε κατοχύρωση της απλής αναλογικής, πλουραλισμό των ΜΜΕ και αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών».

       Ο κ. Λεβέντης ρωτήθηκε επίσης, για το αν θα συνεργαστεί με κάποιο κόμμα στις επόμενες εκλογές και απάντησε χαρακτηριστικά: «Με κανέναν. Ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε με την ΝΔ. Δεν θέλουν συναίνεση και στήνουν δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν την Ένωση Κεντρώων εκτός Βουλής. Η ΝΔ θέλει 5κομματική βουλή και ενισχυμένη αναλογική. Πώς να συνεργαστείς με τέτοιες θέσεις. Εμείς ως Ένωση Κεντρώων θα ψηφίζουμε ότι θετικό φέρνει προς ψήφιση η εκάστοτε Κυβέρνηση.

       Ο κ. Λεβέντης δήλωσε κατηγορηματικά ότι κανένας βουλευτής από την κοινοβουλευτική του ομάδα δεν πρόκειται να προσχωρήσει σε άλλο κόμμα, παρότι στοχευμένα δημοσιεύματα αναφέρουν το αντίθετο.