2018-04-03 14:14:00

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2018-04-03 14:14:00 Timestamp ID : 1522764840

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – 3/4/2018
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Λεβέντη  στον ΑΝΤ1 και στον Γ. Παπαδάκη:

Την πεποίθηση ότι θα περάσει από τη Βουλή, αν έρθει, η κυβερνητική πρόταση για το ονοματολογικό των Σκοπίων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος άσκησε κριτική στους κ. Παυλόπουλο, Τσίπρα και Καμμένου με αφορμή την επιθετική ρητορική που έχουν υιοθετήσει στα ελληνοτουρκικά.

«Αυτό το πινγκ πονγκ των χαρακτηρισμών δεν βοηθάει. Ούτε ο Παυλόπουλος πρέπει κάθε μέρα, όπου πηγαίνει να απαντάει. Είναι να συμμετέχουμε στην όποια τρέλα τους. Να είμαστε πιο φειδωλοί στις δηλώσεις», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Χαρακτήρισε «βλακεία» και «εξευτελισμό» το σενάριο περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη με τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού: «Ύποπτο το ότι δεν έχει διαψεύσει ο Τσίπρας την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους «8»».
Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «βρίσκει λεφτά για ένα σωρό πράγματα και κάνει σωρηδόν προσλήψεις στο Δημόσιο», ενώ με αυτά τα χρήματα «θα μπορούσε να είχαμε θωρακίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Για το  Σκοπιανό, δήλωσε: «Το Σκοπιανό πάει για προδοσία. ΚΚΕ και Γεννηματά είναι έτοιμοι να ψηφίσουν, αν φύγουν τα αλυτρωτικά στοιχεία. Θα περάσει και ας μην ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ».
Σχολιάζοντας την υπόθεση των δύο στρατιωτικών, είπε: «Μπορεί να καταδικαστούν σε πολλά χρόνια φυλακή. Πρέπει να ξηλωθούν οι υπεύθυνοι».